View Single Post
Old 09-01-2011, 02:37 PM   #2
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Blofeld vs Virus Snow

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Od pre se nesto kao mislim da uzmem Waldorf Blofeld, ali brojni komentari po forumima - ne samo ovom, o tome kako puca, nestabilan, krcka, su me od njega odvratili. Verzija 1.15 firmvera nije donela resenja nekih problema, a sve u svemu ne bih psihicki podneo bagovit hardver.

Gledao sam takodje Virus TI snow. Nekako je po mogucnostima - tu negde kao i Blofeld, ali nije toliko bagovit.

Ono sto me zanima jeste - citao sam da snow ima samo 4 parta (Blofeld 16, ali ne daj boze da krenes da radis sa njima) broj glasova na Virusu je od 20-50 a na Blofeldu pise da je "up to 24", znaci + za virus. Zvuk samih uredjaja je svaki dobar na svoj nacin - bar tako kazu po netu... I tako dalje.

Sta je razlika u ova dva uredjaja (512 mb rama je svakako veliki + za virus) Koje su vase preporuke i najvise, posto sam u vezi Blofelda vec video sta su njegove mane, kako se pokazuje Virus, tj da li on ima nekih stvari zbog kojih vas nervira ? Kako se ponasa taj vst integrisani deo, da li puno kasni... Znaci zanimaju me neka iskustva iz prve ruke.
Hvala unapred na odgovorima
Imao sam Snow nedelju dana kuci... Vst editor ili kako vec da ga nazovemo je bolno spor (delom zbog usb 1 konekcije ), ako recimo "na brzaka" promenis 2 zvuka u editoru, hoce da se zapuca (chak gotovo uvek)... Barem je tako kod mene bilo, mozda neko ima drukchija iskustva. Imaj na umu da je Snow "osakacena" verzija pravog virusa, dakle upola manje dsp-a (a nije duplo jeftiniji..)... Blofeld jeste bagovit do bola, zaboravi na multitimbral koristenje.. Ali ima sirov zvuk i svakako ga volim (imam ga), ima chak i funkcionalni pc/mac editor... Sto se tiche polifonije, ona zavisi od patcha koji sviras, kao i efekata koje taj zvuk koristi... Uglavnom na Blofeldu ume da zafali polifonije, a bogme i na Snow-u...
Moj savet je da skupis jos malo novaca pa uzmes Virus TI rack...

Last edited by silicon science; 09-01-2011 at 02:40 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote