View Single Post
Old 06-01-2011, 05:26 AM   #33
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Monitori i 2000 E :D

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
relativna stvar... mozda su imali HP filter.

Port noise postoji u svakom slucaju... smanjuje se pogodonom konstrukcijom porta (povecanje poprecnog preseka i zaobljavanjem ivica)

A7 je premali zvucnik... bass reflex konstrukcija... daleko veca ekskurzija na rezonantnoj frekvenciji pravi problem ako ne moze da se pomeri nize ili ako nema hp filtra za to... zato mislim da ne treba traziti od malog zvucnika bass nego midrange i "najavu" bassa... a bass ostaviti necemo sto to moze uverljivije da reprodukuje.
EDIT:
Kompresiona konstukcija (NS 10) se daleko bolje nosi sa ekskurzijama ispod radnog opsega zvucnika, ali na zalost, obicno ne mozete napraviti kompromis prilikom kupovine... te obicno uzimate zvucnik koji vam vise odsvira na niskim frekvencijama bez obzira sto nece moci to da uradi i dovoljno GLASNO!

pozdrav

bogi
Ja sam taj problem resio koriscenjem dodatnih zvucnika koji su dobri u basu, dok nearfielde koristim za slusanje ostatka.Bogi mi ovo nije savetovao da uradim, ali kako stvari stoje, zadovoljan sam. Trenutna prostorija u kojoj radim je dimenzija 4x3.8m tako da ti nearfildi od 7" nestaju u njoj... E sad da li je to po PSu i politicki ispravno - ne znam, ali radi posao - za sada... Sigurno moze bolje, ali svakako, bez tih zvucnika, po mom misljenju - jeste gore.