View Single Post
Old 06-01-2011, 04:25 AM   #32
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Monitori i 2000 E :D

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
pa ona vec na 50-60 hz krchi i to previse, moji stari Alesis M1Mk2 nisu krcali a 6ice su :d
relativna stvar... mozda su imali HP filter.
Quote:
Drugo, kod 8ica koje su 9'' membrana kazu da je port noise jos veeeci, tako da 8-ice otpadaju
Port noise postoji u svakom slucaju... smanjuje se pogodonom konstrukcijom porta (povecanje poprecnog preseka i zaobljavanjem ivica)
Quote:
EDIT: Jos jedna stvar, ja inace nisam bass manijak, sta vise previse mi je bassa sto mi A7x daje pa sam smanjio pozadi na shelfu za bass jednu crtu nazad, znaci ne tripujem se da ima port noise nego ga ima Toliko da sa dugim 808 kick-ovima i subovima ne moze da se radi glasno, ali dok su solo, cim se pusti ostali frekvencijski spektar port noise nestaje
A7 je premali zvucnik... bass reflex konstrukcija... daleko veca ekskurzija na rezonantnoj frekvenciji pravi problem ako ne moze da se pomeri nize ili ako nema hp filtra za to... zato mislim da ne treba traziti od malog zvucnika bass nego midrange i "najavu" bassa... a bass ostaviti necemo sto to moze uverljivije da reprodukuje.
EDIT:
Kompresiona konstukcija (NS 10) se daleko bolje nosi sa ekskurzijama ispod radnog opsega zvucnika, ali na zalost, obicno ne mozete napraviti kompromis prilikom kupovine... te obicno uzimate zvucnik koji vam vise odsvira na niskim frekvencijama bez obzira sto nece moci to da uradi i dovoljno GLASNO!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 06-01-2011 at 04:28 AM.
boggy is offline   Reply With Quote