View Single Post
Old 03-01-2011, 07:33 PM   #121
alek019
Senior Member

Default Re: Moji instrumentali...

Evo da se ja malo vratim u pro?lost.
Malo sam ceprkao po starim stvarima, nadjoh jednu ploču pa eto da čujete kako je to bilo nekad bar sa moje strane gledano.

Jedan instrumental koji ja drambuljah pre ravno 30 godina. Ovo je ripovano sa ploče, ne zvuči napucano, u ono vreme se to nije radilo.
Čuje se da je ploča,malo gramofon i pucketa i zavija ali nebitno za ovu priču.

Ovaj se instrumental zove "VLADINA GITARA". Ja nisam Vlada, ali objasniću o čemu se radi.

http://www.box.net/shared/na69ftlxn7

Jedan od instrumentalista u to vreme (tačnije rečeno bubnjar Simke) stalno je pevu?io ovu temu i uvek me je gnjavio da je snimimo. Doneo mi je čak i jednu gitaru, prelepu fendericu,i terao me je da u ton odsviram ono ?to je on pevu?io. Kada smo ovo snimili, tra?io je da se ovaj instrumental nazove "Vladina gitara", a rekao mi je da je stvarno fenderica koju mi on donese od tog Vlade.

Ja nisam imao pojma ni ko je taj čovek, ni za?to mi posla gitaru, ni za?to se ovaj instrumental po njemu mora nazvati ali nije mi bilo mnogo bitno i pristao sam.

Kasnije se ispostavilo da je Vlada dečko koji je nekoliko godina pre nego ovo snimismo preminuo od te?ke bolesti, da ljudi koji su ga znali, svirali sa njim, misle da ja sviram isto kao i on, da je sličnost bila velika i da iz tih razloga njegov brat i dao gitaru mom bubnjaru da je donese da ja sviram na njoj.

Zaista, kada sam kasnije slu?ao snimke tog Vlade, sve mi je zvučalo nekoko poznato kada su i improvitzacije bile u pitanju, zaista kao da ja saviram, bilo je neverovatno.

Dakle ovaj instrumental tada nasta u spomen tom Vladi koga ja nisam upoznao, niti ikada video ni čuo za njegovog ?ivota. Njegova tema, njegova razrada i zaključak,svirana na njegovoj gitari a sve zahvaljujući bubnjaru kome se sve ovo urezalo u pamćenje. Ja i ostali smo je samo stavili na vinil i to bi ravno pre 30 godina.
alek019 is offline   Reply With Quote