Quote:
Originally Posted by balthazaar
Međutim trebao bi da pojmi? da je ovo isto tako posao i da ljudi moraju da rade onako kako tr?i?te nala?e - kao u svakom poslu! Zamisli da neko dočeka klijenta sa filozofijom da njegov matarijal treba da zvuči kao ne?to od prije 30 godina i to sve fino potkrijepi raznim tezama o trakama i slično plus se zakune se da će sve na kraju proći kroz analognu sabirnicu  ...jer je tako bolje! E pa ne znam koliko bi taj imao mu?terija 
|
Ne krivim nikoga ?to radi svoj posao na jedini prihvatljiv način. Ja sam u ovom slučaju potro?ač i imam pravo da ka?em da li mi se ne?to dopada ili ne.
Quote:
Su?tina je jednostavna - a to je da se neki standardi mijenjaju i da bi čovjek bio u koraku sa nekim mainstreamom treba da ispo?tuje neke zahtjeve svog vremena...
evo ti jedan jako dobar primjer...da li je ovo zvuk Queen-a?
http://www.youtube.com/watch?v=d8hhb...eature=related
NE!
Ali neko ko Fredi (ili ne znam ko je odlučivao rekoh Fredi kao forntmen) je znao da devedeset i neke ne mo?e da fura ono ?to je palilo prije i nije mu smetalno da u tada modernom dens anran?manu napravi odličnu pjesmu...
Razmisli malo o tome...
|
Tada je dens aran?man bio moderan i 99% muzičara je mislilo da se ne sme pi?ati uz vetar. Na?alost i Dejvid Bouvi je poveden tom logikom snimio album Never Let Me Down, danas potpuno zaboravljen, a i tada skoro neprimećen. Onda su se pojavili Guns N' Roses, Nirvana, Vaya Con Dios i sl. sa svojim shavatnjem kako treba ispo?tovati zahteve mejnstrima, kao potpuna kontra vladavini ritam ma?ina i sintisajzera, i znamo kako je to prihvaćeno od naj?ire publike. U protekloj deceniji to je uradila Ejmi Vajnhaus.
I da se razumemo, vraćanje na stare muzičke stilove nije ono ?to podr?avam. U slučaju Ejmi to vraćanje na staro je publika do?ivela kao ne?to novo jer je bilo retka pojava, ali su?tina je u tome da se ne treba dr?ati lo?eg pravca samo zato ?to je to moderno. Mi iza sebe imamo skoro stotinu godina muzičke produkcije i svako vreme je imalo ?anrovski, pa i tehnički, dobre i lo?e strane. Valjda je normalno u stvaranju nečega potpuno novog učiti iz pro?losti i truditi se da se zadr?i dobro a odbaci lo?e.