Quote:
Originally Posted by Znak
Znaš šta, jasno mi je da neko tačno i u detalje opiše katastrofalno stanje u današnjoj popularnoj muzici, koja se potpuno pretovrila u produkt potrošačkog društva kratkog roka trajanja, bez ikakvog kvaliteta ili naznaka umetničke vrednosti, sa produkcijom od koje ispadaju plombe itd, ali mi stvarno nije jasno kad kažeš da to tako i treba da bude. Zašto treba tako da bude, pobogu? Pa zar nije lepo što i danas ljudi znaju pesme Dejvida Bouvija ili Pola Sajmona nastale pre četrdeset godina? Ko se uopšte seća bilo čega od pre pet godina? Loše pesme, loši aranžmani, loša produkcija, loš mastering, vuferi u hamerima... Samo neko ko je prinuđen da u tome učestvuje može reći da tako treba. Mora se verovatno prisiliti i da ubedi sebe kako mu se sve to čak i dopada.
|
sve ovisi od toga kako i na koji nacin shvatas muziku. ako ju shvatas kao uzvisen, nepogresiv izraz oslikavanja stanja sadasnjice i trenutnog stupnja razvoja coveka kao pojedinca i zajednice onda ces morati da se slozis sa mnom da je bas tako kako bi trebalo da bude. vidim...ti spadas u grupu onih koji izuzetno cene stagnaciju i neprekindno zvakanje vec prezvakanog. pratis verovatno i ozbiljnu glazbu i cenis filharmonije koje se vec 400 godina trude koja ce najbolje da odsvira nesto vec toliko puta odsvirano da je izgubilo svaki smisao. move on...to ti je topao savet.
by the way, ja se secam jako dobro sta je bilo 2005. kratka lista artista koji su te godine izdali odlicne albume i ostat ce zabelezeni za uvek:
opeth
coldplay
foo fighters
kanye west
eric clapton
sigur ros
coheed and cambria
roger waters
neil young
franz ferdinand
depeche mode
rammstein