Thread: Loudness War
View Single Post
Old 30-12-2010, 06:02 PM   #17
SomiKnight
Junior Member

Default Re: Loudness War

Quote:
Ovde sigurno nije bila u pitanju lo?a namera bilo koje vrste
Vidi, problem je u tome sto JESTE bila losa namera. Kada hoces da uvalis ljudima snimke od kojih krvare usi, a to i jeste poenta loudness war-a, da se pesma na prvu ruku svidi dok se slusa ipod, kako bi se kesiralo sto vise novca, to je dobra namera? Ne bih rekao.

Quote:
a mastering se na?alost danas, uz retke izuzetke, zaista svuda radi ovako.
Ne bih se slozio.

Quote:
da zamislim situaciju gde muzičari sede u studiju ..... da se opredele za onu jaču varijantu
Pa, da u studiju sedi kuvar i slusa razumeo bih, ali MUZICARI? Oni znaju za loudness war bolje od nas, naslusali su se svega i svacega u zivotu, ja se kladim da sad pitamo gitaristu partibrejkersa ima li razlike u zicama na gitari da ce imati sta da kaze na tu temu, a da ne zna sta je dobro snimljen cd? Ma daj....

Meni je krivo sto necu dobiti odgovor na pitanje koje sam postavio, a u stvari me vrlo interesuje, dakle ili dvuckovic ne zna da miksuje, ili su partibrejkersi toliko zedni love to trazili od njega, sta je od ta dva?
U stvari da se ne lazemo, 99% sam ubedjen da dvuckovic zna svoj posao, a da je problem u partibrejkersima, ali eto u neke stvari je tesko poverovati.
SomiKnight is offline