Thread: Loudness War
View Single Post
Old 30-12-2010, 03:37 PM   #2
SomiKnight
Junior Member

Default Re: Loudness War

Quote:
Posto sam ja radio taj mastering, u svoju "odbranu" mogu samo da ti kazem da su Partibrejkersi veoma zadovoljni, i da su bili prisutni cijelo vrijeme masteringa. Sami snimak je prilicno los, i nije se posvetilo dovoljno paznje u toku priprema za koncert.
Postoje dva slucaja moguca,
prvi da su partibrejkersi trazili da ovako lose ( po meni, ovde na forumu ima ljudi koji vole ovakve snimke ) uradis mastering, iz razloga kog drugog sem da se potrosacima uvali laka roba po poznatom receptu, da se cuje lepo na prvu ruku i da se nadamo da ce odma da se pljune lova za cd, a posle nek taj cd bace jer ne valja nicemu. Ova varijanta bi po mene licno bila pomalo porazavajuca po partibrejkerse da razmisljaju na ovaj nacin.
drugi slucaj je da je mastering odradjen ovako na svoju ruku, a da su clanovi benda ako su bili pristuni pomalo nagluvi.

Kad malo bolje razmislim ne valja ni u kom slucaju.

Interesantno je kako se pri pominjanju ove teme odmah nadju izgovori za lose odradjen posao, ili je to klasika tipa to se od nas tako trazi, ili mozda eto los je bio snimak pa kao nista drugo ne moze da se uradi sem da se iskompresuje do daske... dakle znam ja da radim to ali mi ne daju da radim kako znam

Elem, kakav god izgovor da ima bilo ko, ostaje na kraju jadno odradjen projekat, koji je za djubre, sto je tuzno, propusteni neki lepi zabelezeni zivotni trenutci za nista.

Last edited by SomiKnight; 30-12-2010 at 03:39 PM.
SomiKnight is offline