View Single Post
Old 27-12-2010, 03:23 AM   #26
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Tape saturacija plugovi

@analog
mislim da smo i ti i ja veoma neposredni svedoci koliko zapravo danas nizak prosek muzičara uopšte cirkulira okolo. Ima više razloga tome po meni - prekid onog idolopoklonstva koje su muzičari 80tih i 90tih imali ka onima deceniju starijim od njih, pa su se slušale ploče, solaže, i ukrasi na bubnju i veoma pomno skidali. Ovde su 90te i turbofolk kulturna revolucija oduvale tu nit i danas se prosečan klinac generalno i ne pali na muzičare kolko na likove i "vip"ove i ne do bog kriminalce.. Drugo, i ovi koji su 90tih užasno dobro umeli da sviraju su u tom istom vrtlogu ili promenili stranu ili se proveli kao bosi po trnju svirajući u vetar, tako da ni oni danas ne mogu biti nikakav role model, barem ne PROSEČNOJ većini klinaca. I negde mi se čini kao trećim mogućim faktorom to da su instrumenti i oprema danas pristupačniji nego ikad tako da svaka budala kupi bubanj od 600e (ranije si za 2k maraka jedva kupovo kante!), i takve grupacije i ekipe ljudi koji se vrte jedni oko drugih gledaju sami sebe, ne znajući ni šta ne znaju ni šta treba da nauče, jer, jebote, eno, njih 10 svira gitaru jednako vešto kao ja i što bi ja sad mislio da sam debil... uostalom, outfit je bitniji od tehnike jel..
e to je po meni jedno 50% problema samo po sebi zašto su stvari danas i ovde prilično u kurcu, muzičari sami po sebi.

Daleko bilo da je to slučaj sa svima, i da izuzetaka nema, samo pričam o apsolutnoj većini.
Arthur is offline   Reply With Quote