View Single Post
Old 25-12-2010, 11:34 AM   #64
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Tape saturacija plugovi

suštinski grešiš što se ovih poslednjih tiče. To što je gomila debila dohvatila kompove i rade lošu produkciju za male pare je zapravo dobro po ljude koji znaju šta rade. Meni je studio prepun klinaca koji su se već opekli snimajući ceo album kod nekoga na gajbi za 1000e. Na kraju skontaju staru narodnu maximu - kolko para tolko muzike. Realno je da dostupnost oruđa za rad suštinski nije loša stvar.. skoro je Trevor Horn rekao - pa već stotinama godina svi imaju i četkicu i platno i ulje pa nisu svi Rembrant ili Van Gogh.

Mislim da taj rezon negodovanja i ozlojeđenost najčešće gaje ljudi koji zapravo nemaju rezultata boljih od tih istih klinaca sa 4e na sat, bez obzira što su proveli mladost kraj magnetofona i analognih mixeta, pa su zapravo sad u ovoj eri ostali bez posla. Ne skontaj me pogrešno, ne mislim da spadaš u takve, samo si možda od takvih usvojio taj metod razmišljanja. Svojim ušima sam čuo mnoge legende BG zvuka kako lagano odlaze u tri lepe jer ne mogu držati korak sa vremenom i tehnologijom, i sve ih više hvata apatija umesto da samokritički identifikuju problem. To svakako nije slučaj sa svima, i ima onih koji se ODLIČNO drže i i dalje zadaju domaće zadatke svim FruityLoops producentima
Arthur is offline   Reply With Quote