View Single Post
Old 25-12-2010, 09:37 AM   #62
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Default Re: Tape saturacija plugovi

Poanta se sastoji u tome da se kompletna tehnologija 21. stoljeća koristi isključivo za simulaciju tehnologije 20. stoljeća.
I još na kraju te simulacije zvuče tragično.
Meni je smiješno da UAD objavi plugin koji se zove Studer A800 i onda se još ekipa napali.
To je otprilike kao da Opel izda novi auto, stavi pet spojlera,4 auspuha,vrata koja se dižu, pofarbaju ga u žuto i nazovu ga Lamborghini Countach.
Presmiješno.

Ne moram ni spominjati da te simulacije nemaju nikakve veze sa zvukom originalnog hardware kao uostalom niti jedan jedini plugin koji je ikad napravljen.
To što vam se CLA zakleo majkom i sestrom da Waves SSL zvuči potpuno isto kao i prava stvar to možete objesiti mačku o rep.

Pa zašto ljudi kupuju analog summing mixere, zašto plaćaju 5000 Eura za 50 godina starog Neumanna, zašto svi žele Neve 1073 preamp itd?

Ja mogu napraviti dobar zvuk na bilo čemu, Behringeru, SSL-u ili Voxengou. ali to nije the point.
Point je da je danas cilj i definicija dobivanja dobrog zvuka postizanje da nešto zvuči približno onome kako je to nekad zvučalo.
Moje mišljenje je da tehnologiju 20.stoljeća koja je još uvijek apsolutno superiornija svakom pokušaju simulacije treba samo prilagoditi 21.stoljeću.
Na koji način ne znam,nisam stručan po tom pitanju.
Ali vjerujem da sve vodi k tome.

Između ostalog imali bi manju količinu ljudi koji imaju Cubase, dva Adama A7,
Rode mikrofon, 468 crackiranih pluginova i koji sebe nazivaju producentima i inženjerima te su spremni raditi za 4 Eura po satu.
A i količina dobre glazbe bi bila puno veća jer bi puno manje netalentiranih ljudi trošilo kisik i zauzimalo medijski prostor.

Last edited by Surfer; 25-12-2010 at 10:07 AM.
Surfer is offline   Reply With Quote