Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Poenta moje price je da je tape "emulacija" - kao emulacija - cist promasaj. Za druge stvari veoma korisno,kad hoces nesto u zvuku da postignes takvim plug-om - to je ok,bolje je u nekim situacijama koristiti to nego neki eq za neke fine radove na karakteru, ali iskljucivo za dobijanje istog efekta, da zelis da zvuci kao traka, potpuno beskorisno...IMHO.
Uostalom, treba znati i kada i zasto uopste koristiti efekat ili traku, kao da ce to da resi bas sve...
A ovde salva...a mozda je 2-3 coveka u zivotu upalilo magnetofon...
I sad ce opet da se obruse citaoci GS,ali mogu do sutra...
I don't give a good goddamn...
Sorry za dugacak post...evo, povlacim se...
|
pod 1. nije "salva"- najvi?e sam ti se "suprostavio" ja...onda bi mogao meni direktno i da se obraća?....
Ja lično neću da mi traka zvuči
isto kao ne?to prije 20, 30 ili 150 godina! Htio bih po mogućnosti da mi zvuči kao ?to zvuči muzika
danas. Saturacija mi predstavlja jednu komponentu u nizu distorzija , overdrajvova, bit kra?era i sličnih zezalica kojim poku?avam da dobijem neki karakter zvuka koji mi je u glavi...Ba? me briga , iskreno, za megnetofone...Opet ti sa pričom ko je "upalio magnetofon" ko nije. Brate, ja
ne ?elim da ga imam ni da ga palim. Na dovoljno stvari u svom ?ivotu gubim vrijeme koje bi mogao da iskoristim za ne?to korisno i konkretno!
Najveći je "problem" u tome ?to je tehnika stigla dotle da za smije?ne pare mogu da se čine čuda! Onda stvar ostaje
samo na kreativnosti . dovitljivosti i vje?tini baratanja onim ?to ima?!
Najvi?e me "nervira" u ovakvim pričama ?to se plasiraju kao neke istine i ?to lako mogu da navedu nekog da traći svoje vrijeme sa magnetofonima i raznoraznim starudijama umjesto da se posveti -bilo poslu, bilo umjetničkom stvaranju - kako ko voli!

Brate - reci- "Dragi su mi magnetofoni i milo mi je da se igram sa njima" - To je super! A ne da se valja priča kako je to neko neprevaziđeno čudo koje samo rijetko odabrani znalci imaju i kapiraju...izgleda ne kapira vi?e ni Phill Collins, ni drugari sa GS-a...niko ne kapira sem Big Bockie!
Vjeruj mi da bi moglo 6 magnetofona da stoji pored mene i da ih ne pogledam...morao bih da budem jaaako dokon i voljan za zezanje...