-Tubetech SSA 2A (valve,8 stereo + 4 mono=20 kanala)
-Shadow Hills "The Equinox" (3 "switchable" transformer - Iron, Steel i Nickel,30 kanala + dual mono pre-amp)
-Neve 8816 (transformer,16 kanala)...
Dosadasnja praksa (u 90% slucajeva je to ono sto mi se zvucno najvise svidelo) je da je Neve poslednji - iz njega izlazim u snimac (u postu o magnetofonima sam pisao o kombinacijama za print mix-a
http://www.rumski.com/forum/showthre...t=35794&page=2).
Tubetech uglavnom sluzi za bubanj, bas i udaraljke - cev k'o cev, sve zajedno lepo "sedne", dobije "silky" visoke, malo saturira donji midl - veoma malo, svidja mi se kako "zalepi" nosece komponente bubnja (kick, dobos, tomovi), "low end" lepo zadihtuje kick i bass gitaru - moguce da umisljam, ali cini mi se da ne moram da "pritiskam" kompresorom bass i kick, cev ih lepo ispegla, a ne izgubim punch.
Equinox mi je za sve ostalo - trafoi po izboru (Iron, Steel i Nickel) daju male, ali dovoljno cujne promene karaktera. Nemam favorita - koristim ih u zavisnosti od pesme, sta najbolje "sedne" u miks. Koji god da je u upotrebi, sabir je veoma cist - bez obzira na karakter, mnooogo headroom-a bez mrve saturacije.
Neve, koliko god ga neko ne voli ili potcenjuje - to JESTE Neve zvuk. Da, ne moze da se prica o "zvuci kao master sina bilo kog velikog Neve-a", ali karakter ne moze da se odvoji od "velikih rodjaka". Na "blind testu" ne bih mogao da ga pobrkam sa bilo kojim drugim sabirom (pricam iskljucivo o KARAKTERU uredjaja, ne o identicnom zvuku).