View Single Post
Old 23-12-2010, 03:26 AM   #7
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: externi FW800 disk.. dovoljno brz za stream-anje sound libraries ? (macbook pr

Quote:
Originally Posted by Multicom View Post
Za kučišta od OWC ti ne mogu potrvrditi jer ih nisam probao ali ako su sve recenzije pozitivne onda nemaš brige. Pogledaj dali se mogu spajati u lanac, to je vrlo korisno obzirom da imaš samo jedan FW800 priključak.
Meni su pak rekli da je USB 3.0 ekvivalentan brzini FW800, nešto malo kao brži. Mislim da će kod Applea malo duže potrajati da oni prihvate bilo šta novo a da nije njihov ili partnerski patent. Koliko me pamćenje služi, netko mi je neki dan spomenuo da rade na novom FW protokolu koji će navodno biti implementiran u svaki novi Mac od iduće godine. USB 3.o ne spominju.
8 giga Rama je dosta za sve što ti treba. Moram priznati da neznam kako rade muzički programi na windowsima na Mac u ali sam siguran da ih je bolje instalirati i ganjati preko boot-camp a a ne preko parallelsa jer su ovi drugi samo emulacija i spori za popizdit.

jest OWC ima dva FW800 za lanac . USB3.0 je puno brzi od FW800, brz je kao eSATA. mislim da je drugi protokol o kome govoris za mac, novi FW3200.. ista brzina kao USB3 .. medjutim osim inicijalne najave prije 2 god .. nitko nista od onda,, vidićemo.

da parallels je samo zgodan za brzo prebacivanje fileova recimo ako ganjas wavelab il nesto pa oces tamo vamo u logic i sl.. ali meni to ne treba. bootcamp mi se cini kao pravo rjesenje. sto se tice windowsa, jbga usporedni testovi nuendo na win7/bootcamp versus nuendo na snow leopard, isti mac pro hardware, win je jedan i po puta brzi - steinberg nije bas optimiziran za osx. mozda bude sa verzijom 6. tako da zasad ostajem sa nuendom na win platformi. uživo cu ganjati ableton i numerology na osx.

clusterchord is offline   Reply With Quote