View Single Post
Old 22-12-2010, 10:30 PM   #1
UptempoDRM
Junior Member

UptempoDRM's Avatar

Default Kako ukrotit prostor

Zdravo dobri ljudi.
Citam forum vec dugo ali nijesam postovao do sad jer sam za vecinu problema nalazio resenja na postojecim temama, pretezno sticky.
Imam problem veliki tj imamo - kum i ja.
Sto se tice izbora radnog prostora bili smo ograniceni na jedan!!! Nasli smo ga poslije vise od pola godine od kako smo dobili otkaz u prethodni. Tako da vas molim da nas ne pokopate sa "nema srece" komentarima.
To nam sve sto imamo i za recording i mixing.
Ne ocekujemo savrsene uslove ali ovo sto trenutno cujemo je od zla gore.
Ubise basovi!!!!
Razlog je ocigledan. Dva zida su u eloksiranu bravariju kompletna. Od "glave do pete"!
Sto se snimanja bubnja tice malo smo ga "setali" po sobi i nasli najmanje bolnu poziciju (kao na slici). Snima se skroz dobro. HP na 150 - 200 Hz.
Problem je slusanje!!!
Sposobni smo napravit panele, trapove i slicno ali bismo ih dzaba pravili kad ne znamo dje s njima i kakvi da budu. Znanja o akustici imamo otprilike godinu citanja rumskog. Ali sustinski ne kontamo sto se desava u prostoru ili barem ni priblizno koliko pojedini ovdje pa molim iste da skacu u pomoc - da ih ne prozivam
Prostor je iznajmljen u skoli tako da neke krupnije intervencije nijesmo u mogucnosti da radimo na eloksirane djelove ali mozemo neke stojece panele radit. Plafon je 430cm sto je najbolje u svemu i nije ravan nego se kao i stubovi na slikama spusta centralni dio 60cm.

Konkretno pitanje glasi :Kako rasporedit panele, kakvi da budu i dje postavit poziciju slusanja!!!

Hvala!!!
Nikola
Attached Images

UptempoDRM is offline   Reply With Quote