View Single Post
Old 22-12-2010, 08:27 AM   #6
Multicom
Member

Multicom's Avatar

Default Re: externi FW800 disk.. dovoljno brz za stream-anje sound libraries ? (macbook pr

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
hvala momci.. RAM mogu nabiti maximum na 8Gb. jasno mi je da i osx i win7 ?deru vi?e no ?to mi je dosad tra?io XP (na deskopu sam sve to vozio sa "samo" 2Gb).

?to se tiče CPU potreba, vozim naravno eq/compresore, VSTi samo sampling/streaming a la EW. ne koristim ni reverbe ni VSTi sinteve (kao massive i sl). isključivo hardver. drugim riječima, ako mi je dosad P4 3.2G pokrivao potrebe, i tek nedavno postao prespor, mislim da će mi I5 biti dostatan - bilo kako bilo, ovo je prelazni period, krajem godine bih ubo novi komp za studio, I7 sa "pun kur*c i osamsto" gigabajta , silent case itd

@Boris: gledao sam kuči?ta od Other World Computing iliti OWC, jer ih isto jako hvale. .. oko 110 dolara za dual hd box (stripped raid) sa sva 4 interfejsa.. eSATA, FW400/800 i USB2.0.. ?to mi se sviđa ako kasnije promjenim komp na koji cu to spajati.

da USB3.0 izgleda obećavajuće, "teoretski" max je negdje kao eSATA... mislim to je sve blesavo zasto se ne dogovore i imaju jedan jbni standard, nego svake 2 godine nova priča...- uglavnom neće bit audio kartica sa USB3 jos dugo.. audio industrija uvijek sporije usvaja primjene na planu kompjuterskog hardvera. ni SATA3 jos nije usvojen,., al i nepotreban obzirom da se diskove iovako presoro vrte da ga potro?e... jedino ce nove generacije SSD profitirati od toga.. nego skrenuh s teme..

da, namjeravam prodat fireface 800 i uzet UFX, pa bih ga prikljucio na USB2.0.. a FW800 slot ostavio za diskove.
Za kuči?ta od OWC ti ne mogu potrvrditi jer ih nisam probao ali ako su sve recenzije pozitivne onda nema? brige. Pogledaj dali se mogu spajati u lanac, to je vrlo korisno obzirom da ima? samo jedan FW800 priključak.
Meni su pak rekli da je USB 3.0 ekvivalentan brzini FW800, ne?to malo kao br?i. Mislim da će kod Applea malo du?e potrajati da oni prihvate bilo ?ta novo a da nije njihov ili partnerski patent. Koliko me pamćenje slu?i, netko mi je neki dan spomenuo da rade na novom FW protokolu koji će navodno biti implementiran u svaki novi Mac od iduće godine. USB 3.o ne spominju.
8 giga Rama je dosta za sve ?to ti treba. Moram priznati da neznam kako rade muzički programi na windowsima na Mac u ali sam siguran da ih je bolje instalirati i ganjati preko boot-camp a a ne preko parallelsa jer su ovi drugi samo emulacija i spori za popizdit.
Multicom is offline   Reply With Quote