Re: externi FW800 disk.. dovoljno brz za stream-anje sound libraries ? (macbook pr
hvala momci.. RAM mogu nabiti maximum na 8Gb. jasno mi je da i osx i win7 ?deru vi?e no ?to mi je dosad tra?io XP (na deskopu sam sve to vozio sa "samo" 2Gb).
?to se tiče CPU potreba, vozim naravno eq/compresore, VSTi samo sampling/streaming a la EW. ne koristim ni reverbe ni VSTi sinteve (kao massive i sl). isključivo hardver. drugim riječima, ako mi je dosad P4 3.2G pokrivao potrebe, i tek nedavno postao prespor, mislim da će mi I5 biti dostatan - bilo kako bilo, ovo je prelazni period, krajem godine bih ubo novi komp za studio, I7 sa "pun kur*c i osamsto" gigabajta , silent case itd
@Boris: gledao sam kuči?ta od Other World Computing iliti OWC, jer ih isto jako hvale. .. oko 110 dolara za dual hd box (stripped raid) sa sva 4 interfejsa.. eSATA, FW400/800 i USB2.0.. ?to mi se sviđa ako kasnije promjenim komp na koji cu to spajati.
da USB3.0 izgleda obećavajuće, "teoretski" max je negdje kao eSATA... mislim to je sve blesavo zasto se ne dogovore i imaju jedan jbni standard, nego svake 2 godine nova priča...- uglavnom neće bit audio kartica sa USB3 jos dugo.. audio industrija uvijek sporije usvaja primjene na planu kompjuterskog hardvera. ni SATA3 jos nije usvojen,., al i nepotreban obzirom da se diskove iovako presoro vrte da ga potro?e... jedino ce nove generacije SSD profitirati od toga.. nego skrenuh s teme..
da, namjeravam prodat fireface 800 i uzet UFX, pa bih ga prikljucio na USB2.0.. a FW800 slot ostavio za diskove.