Quote:
Originally Posted by Khan
+, po mogucstvu da nije vezan za net, ako jeste blacklistovati u firewall-u SVE sto hoce da se update-uje... pogledaj disk defrag i win defender su automatizovani po default-u. ugasi ih i to zna da zasere snimak...
|
Disk defrag i Windows Defender - iskljuciti - slazem se. Disk defrag je u shedulovanim taskovima, a windows defender je lakse za iskljuciti preko control panela...
Ja licno volim da je sve updateovano i cesto mi tokom rada treba net - da pogledam, cujem, skinem neki sample set... Ovo firewallovanje vazi za pluginove koji nisu valjano razbijeni pa onda "telefoniraju kuci" i ne rade posle toga... Naravno, internet bez antivirusa - nikako. Sam windows update, moze da se iskljuci potpuno - prebaci na rucno, tako da ne mora da neprijatno iznenadi u sred sesije snimanja, porukom - new updates available. Vazi za ostale komponente koje se auto update-uju.
Po mom iskustvu, ako ikada ubacis i jedan USB flash disk u komp - sigurno dobijas virus! Resenje je ili da imas drugi komp za takve stvari, ili da drzis pouzdani antivirus na DAWu, koji svakako obara performanse - ne puno, doduse...
Quote:
Originally Posted by sinvelikogmajstora
valja ugasiti i windows desktop manager jer oce da zeza sa pravljenjem automatizacije, meni se desavalo u nuendu....
|
Za ovo prvi put cujem ? Koji Nuendo - ako je neki stariji, onda moguce, on se bolje snalazi u XPu jer nije bas kompatibilan sa novim Windows 7 grafickim API-jem. Pravilo je da uz noviji OS dolaze i noviji programi, dok stariji - ako rade - rade, tj nije zagarantovana 100% kompatibilnost.