Quote:
Originally Posted by Multicom
Naravno da ne lupetam, nisam ovdje uopce kako bih se nadmetao u besmislicama s tobom. Vjeruj mi informiran sam i vise nego dovoljno. Sve sto govoris je krivo ! Zamp rijesava itekako prava stranih izvodjaca. Nista nije tajna, tocno se zna koliki su godisnji prihodi Zampa od malih, mehanickih i blank tape prava. Tocno se zna koliko novaca ide za sta. Autorsko pravo je bilo jedno od zatvorenih poglavlja pri pregovorima o ulasku u europsku uniju i striktno su morali ispostovati reguliranje i placanje domacih i inozemnih autora. Ako si autor, odi u Zamp i procitaj godisnje izvjesce, procitaj zakon o autorskom dijelu i onda navrati da prodiskutiramo jer ocigledno da zbog tih 8 vrcenja koje ti zamp nije platio mrzis cijeli svijet ( da li si se ikada pitala da mozda radio stanice nisu to prijavile?) Imas li njihove playliste, plahtice s tocno navedenim autorima?. To sto vani radio stanice mjesecno salju playliste, ok ali to ne znaci da ti mjesecno dobijes novce, to je apsolutno netocno jer kao clan jedne takve organizacije znam iz prve ruke. Zamp je ajmo reći prekopirao Njemacko-Svedski model uzorka tako da to pobija tvoje netocne tvrdnje. Nista nije tajna sve se da ispitati. Itunes nemamo iz drugih razloga koji su puno drugaciji te dosta kompleksniji od onog sto ti mislis. Za tvoju informaciju, itunes dolazi 2011 pa mozes biti mirna.
|
Mislim da si na njihovoj platnoj listi...barem tako mogu zaključiti iz tvojih postova.
1.
U pregovorima su rije?ena autorska prava SAMO na papiru, ?to ne znači da se provodi u praksi.
Sve će to biti rije?eno kada udjemo u EU...najvi?e zahvaljujuči kapitalu, a ne dobroj volji.
2.
Morala sam sudskim putem zatra?iti godi?nje izvje?če ZAMP-a za 2007 i 2008 i već 2 godine odugovlače s tim, iako ima je vi?i trgovački sud naplatio 4 kazne za nepo?tivanje suda.
3.
Imam playliste i plahtice (bilo je ne?to vi?e od 8 puta, ali sam se zakačila za tvoju brojku) i sve je predočeno sudu.
4.
Ne prati? tok rasprave...naplata u zemljama koje sam spomenula je polugodi?nja i/ili godi?nja (kako gdje), ali je kontrola izvje?ča mjesečna.
Zar ti misli? da nema neograničeno puno mjesta za muljanje kada se izvje?če predaje na kraju godine?!?
Razmisli malo...
5.
ZAMP je djelomično prekopirao ?vedski zakon o autorskim i izvođačkim pravima, ali najbitnije dijelove (kontrola, naplata i za?tita autora) je elegantno zaobi?ao.
6.
Itunesi nisu u Hrv. ISKLJUČIVO zbog nerje?enih autorskih prava
Doći će zajedno sa EU.
Mark my words!!!