Quote:
Originally Posted by Evan Gore
Opet lupetaš!!!
Daj, molim te, informiraj se malo...
U UK, Njemačkoj, Francuskoj, Švedskoj, Finskoj svaka radio i tv stanica MJESEČNO šalje playlistu ( HRV se to radi godišnje) i za svaku izvedbu nositelji prava imaju svoj dio.
Sa druge strane, hrvatski ZAMP ne riješava prava stranih izvodjača.
Pa, šta misliš, zašto nemamo itunse?!?!
ZAMP je sam po sebi potreban, ali je problem u tome što ne rade svoj posao.
|
Naravno da ne lupetam, nisam ovdje uopce kako bih se nadmetao u besmislicama s tobom. Vjeruj mi informiran sam i vise nego dovoljno. Sve sto govoris je krivo ! Zamp rijesava itekako prava stranih izvodjaca. Nista nije tajna, tocno se zna koliki su godisnji prihodi Zampa od malih, mehanickih i blank tape prava. Tocno se zna koliko novaca ide za sta. Autorsko pravo je bilo jedno od zatvorenih poglavlja pri pregovorima o ulasku u europsku uniju i striktno su morali ispostovati reguliranje i placanje domacih i inozemnih autora. Ako si autor, odi u Zamp i procitaj godisnje izvjesce, procitaj zakon o autorskom dijelu i onda navrati da prodiskutiramo jer ocigledno da zbog tih 8 vrcenja koje ti zamp nije platio mrzis cijeli svijet ( da li si se ikada pitala da mozda radio stanice nisu to prijavile?) Imas li njihove playliste, plahtice s tocno navedenim autorima?. To sto vani radio stanice mjesecno salju playliste, ok ali to ne znaci da ti mjesecno dobijes novce, to je apsolutno netocno jer kao clan jedne takve organizacije znam iz prve ruke. Zamp je ajmo reći prekopirao Njemacko-Svedski model uzorka tako da to pobija tvoje netocne tvrdnje. Nista nije tajna sve se da ispitati. Itunes nemamo iz drugih razloga koji su puno drugaciji te dosta kompleksniji od onog sto ti mislis. Za tvoju informaciju, itunes dolazi 2011 pa mozes biti mirna.