Thread: RODE K2 lampa
View Single Post
Old 18-12-2010, 08:55 PM   #6
MilTon
Member

Default Re: RODE K2 lampa

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Da, čuo sam da si uzeo 32+16, sa tim slu?anjem koje ima? to je lep setup.
Ali, moram da ti ispričam sve ?to smo radili, sad kad će? me razumeti jer ima? spravu...

Jedan je mix isključivo iz PT HD bez ičega na masteru, a drugi je iza?ao na sabirnicu i snimljen opet natrag, pusti? A, pusti? B, razlike nema. Onda sakrije? ?ta je A, ?ta je B, zove? ljude, okrenu leđa, pusti?, niko nema pojma. Jedni monitori, drugi, mo?e? tako do sutra, bez razlike...

Moram da dodam, ovaj test gore je test gde je preko 60 kanala spu?tano da bi masteri ostali na 0db i ovo je rezultat. Tako Steinberg preporučuje da se radi sa njihovim softverima.
Kada je odrađen miks onako kako iz PT preporučuju, da se svih 60 i vi?e kanala potera gode na 0db pa i preko, a onda se masterom reguli?e izlaz iz softvera u konverter da ne bi klipovao, razlika je veoma čujna, RMS je veći, kvalitet i slepljenost snimka, tonalno, sve je u korist PT.

Ovde bi konverteri sa HD trebalo da daju sabirnici bolji materijal da obradjuje pa bi i snimak morao biti bolji kroz nju, a opet nije. Sa lo?ijim konverterima je verovatno to i gore, tako da je to razlog ?to sam mi?ljenja da je malo neopravdana investicija, bar za mene kako rekoh.
Čućemo se jo?, ako budem smeo, poslaću ti snimke, sakriću eto tek da vidim ?ta će? mi reći, a valjda ćemo se i videti da čujem to i kod tebe...
Ne, uzeo sam 32+32. Potrpao sve sto sam mogao i picim. Iskreno, kad sam je kupovao, nisam hteo ni da radim nikakve ABCD testove, uzeo sam da probam jedan profi miks, i ubrzo dobio ono sto nikad nisam cuo na ITB, taj godinama sanjani punch u bas podrucju, tople visoke i precizne srednje. Odjednom sam sa 2d, presao na 3d (istina, bez sarkazma, to i ne moze da se cuje bas na svim zvucnicima). I to mi je bilo dovoljno. Naravno, svaki miks na tom setapu dobro je prosao i kod klijenata, sto je ipak neko merilo objektivnosti, jer nisu ni znali gde ni na cemu radim. A ostalo, tipa konverteri, nije toliko bitno, koliko je bitan pomak u zvuku koji sam dobio, za relativno malo para. Meni dosta...
MilTon is offline   Reply With Quote