Thread: RODE K2 lampa
View Single Post
Old 18-12-2010, 08:43 PM   #32
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: RODE K2 lampa

Da, čuo sam da si uzeo 32+16, sa tim slušanjem koje imaš to je lep setup.
Ali, moram da ti ispričam sve što smo radili, sad kad ćeš me razumeti jer imaš spravu...

Jedan je mix isključivo iz PT HD bez ičega na masteru, a drugi je izašao na sabirnicu i snimljen opet natrag, pustiš A, pustiš B, razlike nema. Onda sakriješ šta je A, šta je B, zoveš ljude, okrenu leđa, pustiš, niko nema pojma. Jedni monitori, drugi, možeš tako do sutra, bez razlike...

Moram da dodam, ovaj test gore je test gde je preko 60 kanala spuštano da bi masteri ostali na 0db i ovo je rezultat. Tako Steinberg preporučuje da se radi sa njihovim softverima.
Kada je odrađen miks onako kako iz PT preporučuju, da se svih 60 i više kanala potera gode na 0db pa i preko, a onda se masterom reguliše izlaz iz softvera u konverter da ne bi klipovao, razlika je veoma čujna, RMS je veći, kvalitet i slepljenost snimka, tonalno, sve je u korist PT.

Ovde bi konverteri sa HD trebalo da daju sabirnici bolji materijal da obradjuje pa bi i snimak morao biti bolji kroz nju, a opet nije. Sa lošijim konverterima je verovatno to i gore, tako da je to razlog što sam mišljenja da je malo neopravdana investicija, bar za mene kako rekoh.
Čućemo se još, ako budem smeo, poslaću ti snimke, sakriću eto tek da vidim šta ćeš mi reći, a valjda ćemo se i videti da čujem to i kod tebe...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote