Quote:
Originally Posted by Eomsy
Da li bi mi mogao netko da napiše koji su koraci potrebni za optimizaciju istog (još bolje korak po korak)? Još nisam naišao na ploveći Win 7 "performance".
Imam listu na kojoj mi piše za XP, pa sam to nebrojno puta i radio, no zadnje sam imao Xp extreme performance, gdje su sami windowsi već totalno optimizirani pri samoj instalaciji ... no 32 bitni  . Došlo mi je vrijeme da bi htio više od cca. 3.2 Gb RAMA.
Naravno, ako je ovo uvreda za nekoga, molim neka se ne ljuti 
|
Evo ja cu nesto da napisem... Nemam neku ekstremnu optimizaciju koju koristim, ali ima par *OBAVEZNIH* tweakova koje svakako treba da se urade.
1. U SERVICES ugasiti SUPERFETCH - sluzi da unapred ucita u memoriju najcesce pokretane aplikacije, ubrzavajuci njihovo podizanje i da optimalno iskoristi sav raspolozivi RAM - rezultat - RAM koji se trudi da stalno bude pun, HDD ponekad bezrazlozno "drlja" i takve stvari...
2. U USER ACCOUNT CONTROL - spustiti slajder za bezbednost na minimum, jer nekad taj UAC sprecava programe da se izvrse, trazeci da se RUNuju AS ADMINISTRATOR
3. U SERVICES takodje mogu da se pogase i nepotrebni servisi tipa WINDOWS SEARCH & INDEXING, koji indeksira fajlove radi brzeg pronalazenja preko SEARCH operacija, takodje uzrokuje nepotrebno drndanje HDDa u nekim trenucima.
4. U POWER SETTINGS, ugasiti SVE powersaving opcije, narocito ako imate USB/FIREWIRE interfejs. Meni je uzrokovalo puckanje audija na MOTU ULTRALITE kartici.
Sve u svemu, u servisima, gomila stvari moze da se pogasi, mada ja nista nisam gasio sem ovih, gore navedenih stvari - cak sam i AERO temu ostavio (nije dalo nekog vidljivog rezultata gasenje servisa ove teme - ona se oslanja na GPU, a ne na CPU) - eto, verovatno ce neko jos dodati u ovu listu jos stavki, ali ove su po meni obavezne.