Quote:
Originally Posted by Miki85
Da li bi Behringer Mic Tube 200 odgovarao u mom sluchaju? Znam da je to preamp za kondenzatorske mikrofone, a da li moze da se koristi i za dinamichke?
Jer od kako sam promenio stari SB, i uzeo Audiophile 2496, ne mogu nishta da snimim zbog nepostojanja pojachala u kartici.
|
Pazi, (koliko ja znam) ne postoji preamp koji je stvoren iskljucivo za kondenzatorske mikrofone. Za razliku od dinamickih mikrofona svaki kondenzator zahteva "fantomsko napajanje" da bi funkcionisao (sem u slucaju ako se u takav mikrofon mogu ubaciti baterije) tj. potrebna mu je dodatna snaga od +48V i svako mikrofonsko predpojacalo bi trebalo da ima dugmence ("switch") kojim bi se ta mogucnost po potrebi ukljucivala ili iskljucivala u zavisnosti od toga kakav se mikrofon koristi... Tehnicki i Fakticki... Moguce je snimiti
neeesto sa tim Mic Tube-om 200 tj. moguce je tu spravu prikljuciti na tvoju kartu ali... Svi ce se sloziti samnom da lampashka predpojacala (Tube = Lampa)
ne treba uzimati pogotovu ako su toliko jeftina ali ne znam da li to mora da vazi kada su u pitanju demo snimci... A pored te opcije da uzmesh mixer za 50-ak evra mozda nije losa ideja da prodas tu kartu i da uzmes jedan Audio Interface "M-Audio Fast Track II" koji se na komp kachi putem USB kabla, ima integrisano jednokanalno mikrofonsko predpojacalo, jedan gitarski ulaz i izlaz za slusalice i zvucnike kao i podesni +48V Phantom Power Switch... Kosta negde oko 110-115 evra... Odlicna spravica bas za tvoj potrebe! Sta ces vise! Taman!