Imam EMU 0404 PCI, sumnjao sam na hardverski problem, pa je kupljena i PCIe varijanta, no problem je ostao isti.
Ulazni signal je definitivno stereo, no kada snimam stereo traku u Cubaseu, Wavelabu ili bilo kojoj drugoj aplikaciji, umjesto pravog stereo snimka dobijam dual mono snimak, znači dvaput snimljenu istu L ili R traku, drugi kanal nije snimljen.

Vidim po drugim forumima da je problem poznat, postoje i brojna obja?njenja oko pode?enja EMU Patchmix DSP aplikacije, uglavnom svedena na snimanje dvije mono trake (ulazni panirani hard L i hard R), pa s naknadnim bouncanjem ove dvije snimljene trake u pravu stereo traku.
Alternativno rje?enje, meni nedovoljno jasno opisano, je u samom pode?enju Sessiona u Patchmixu, koje daje zadovoljavajući rezultat.

Kako mi ovo prvo ne izgleda prezanimljivo, molio bih ako je moguće poja?njenje ove druge varijante, ili čak da mi netko po?alje session template za istu, prije nego krenem u mučno snimanje odvojenih traka...
Moram napomenuti da mi je do jedne faze sustav radio u redu s defaultnim postavkama Patchmixa, tj. uredno je snimao stereo trake, no u jednom sam trenutku opazio da snimci vi?e nisu stereo!

Tako da, ne dobijem li dobro rje?enje, ne preostaje mi ni?ta drugo osim reinstalacije i dobre nade da će ista rije?iti problem?
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i savjetima!