View Single Post
Old 09-12-2010, 09:53 PM   #150
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Re: AKUSTICKI TRETMAN MOJE SOBE -Home theatre

Prijatelju Boggy,
Potpuno si u pravu za garanciju, jer sam se uverio iz projekta akustike jednog mastering studija u Becu-300.000 e, ali ta akustika u svakom slucaju jeste dobro uradjena. Medjutim stalno insistiras na "subjektivnom" osecaju sto mislim da nije realno, zasto? ako tako krenemo onda ulazimo u potpuni relativizaciju problema. E sad koliko ja znam Fizika-akustika je objektivna nauka, ili si resio neki mod ili nisi, resio ga do kraja ili napola, jel se slazemo tu? Zakljucujem dalje da ako se se u odredjenoj sobi resi vecina akustickih problema onda se tek dolazi na teren subjektivnog. Ravan frekvrntni odziv neke sobe je najbitniji faktor kod akustike pa onda sve ostalo.
Poentirao si u vezi iskrenosti, i to je potpuno tacno, ali zato sluze grafikoni, dokaz da neki problem postoji ili ne postoji, drugo je pitanje sto su danas ljudi jako malo iskreni, i ti i ja u svom poslu radimo sa klijentima, tako da razumem o cemu pricas, ali konac delo krasi, pa prodju neke godine, pa ako si uradio dobro to je uvek dobro zar ne. Ja svojim klijentima nikad ne povladjujem i zbog toga mi je puno lakse u zivotu, bitno mi je samo da li sam im nesto ucinio kako treba ili nisam, kad pogresim ja priznam i to je to.
Bez akustike se moze definitivno, poznajem puno ljudi producenata koji odlicno rade bez ikakve akustike, druga je stvar sto se ja nelagodno osecam u njihovim prostorima i sve mi smeta, to je moj problem, takodje poznajem ljude koji ne znaju da urade i u akusticki sredjenim uslovima. C'est la vie
Braca is offline   Reply With Quote