View Single Post
Old 09-12-2010, 01:08 PM   #115
Zoki
Member

Default Re: AKUSTICKI TRETMAN MOJE SOBE -Home theatre

Quote:
Jednu vrlo prostu i učinkovitu ideju o takvom malom studiju kao ?to hoče DeMa (iako su i njegove izjave unutra u tom threadu) kako sa poroznim i ne?to sa membranskim (membranski su u snimačkom djelu, u kontrolnoj je nekad bio i on je sad izmenjen sa drugim solidnim difuzorom) difuzor/absorberima ima? ovdje:
http://www.rumski.com/feorum/showthread.php?t=27192

Sa ne?to vi?im proračunom bi moglo jo? ?to napraviti pa nije bilo ?elje, a dovoljno mu je ka?e.
Nema mistifikacije.

I vi?e puta sam rekao kako kombinujem vunu, potra?i ako te zanima.

Ako se prečita ovaj moj post http://www.rumski.com/forum/showpost...3&postcount=86!!! vidi se da ja tralala a vi hopsasa, da namjerno zajebavate jer nismo kimnuli sa glavom da odlično je.

To koliko vidim nisi objavio da se dru?imo nego da suzbija? ozbiljnost, avtoritet ili ?ta več hoče? meni i Boggy-ju.

Ni?ta nisam očekivao nego samo kako ste pravili, detajle ako hočete da podelite (to jo? niste napravili) i da je to preterano rezonatora bez potrebe a sada na račun svega ostalog izrečenog očekujem da se izvini? i ka?e? hvala.

Znam ja dobro ?to su perforirani absorberi o njima smo razgovarali na početku da nije dobro da imaju klasičnu perforaciju, vi?e me zanimalo oko drugih kako su.

Kad se koristi pasivna izolacija kreativno mo?e da bude dosta dovoljna kao ?to mo?e? da vidi? kod Valeta.

Ja ne djelim akustiku na TV, radio i studio, ja bih da je sve odrađeno dobro (ali svaki prostor ima svoje kriterije!!!) ali nemaju para ili im nije u interesu.
Nekima je i imaju kako treba ali nije ih mnogo.
A u halama isto skoro nikad nema tih financija i opet drugačije zahtjeve koje mogu da se drukčije adekvatno rje?e.

Hahaha pa ba? si zapeo za Valetovu mobilnu soluciju, skoro svi drugi studiji od mene toga nemaju i izgledaju drugačije.
Ali nema i to veze, va?no da je veoma efikasno i slu?i namjenu.

Valjda da se pravi blesav celo vreme a DeMa i ne razume ?to čita očigledno.
Nenade, moje stav prema tebi se promenio onog trenutka kad si pomenuo Denisa u onakvom opisu kakvom jesi da ne QUOT-ujem.
Sta je to trebalo da znaci?Ja sam to shvato kao(necu ja da se mesem-neka Denis zavrsi sto je zapoceo-sad si dosao da trazis pomoc e to ce da te kosta na ovaj ili onaj nacin ako zelis pomoc..... itd) Pa onda dvosmisleno "Denis nije znao da zavrsi posao" necu ja da se mesam u njegov posao....
Mislim da si razumeo.I na kraju krajeva zasto napadas Denisa?
Sve eventualne greske koje su u mojoj prostoriji su potekle zbog mene a ne zbog njega.
Zar nije bolje da sva tri moderatora rade zajedno na nekom projektu
i da se nesto pametno napravi a ti paljbu po Denisu.

Za Denisa mogu da kazem sve najbolje i znam da ako moze i ima vremena
pomoci ce bilo kome ja licno znam par ljudi kojima je on pomogao.I jos jednom da mu se zahvalim.

Rekao sam ti vise puta Denis ce se ukljuciti ako ima zelju i vremena.

Ja se izvinjavam na ruznim recima ali ne znam na osnovu cega da se zahvalim???
Kada sam ti trazio grafikon tog absorbera za niske frekvencije ti ih nemas
nego kazes pogledajte Valetov studio... itd tu se umesao i Boggy pa udri
u politiku filozofiranje....
Jos nista nisi argumentovao osim Valetove sobe.

Ovako na prvu jedino sto mogu dokazati je da se na mom grafikonu vidi
onih 30HZ gde je bila rupa da je sada nema(probacu da nadjem merenja pre tih HelmHoltza i posle njih.To mi je ostalo u glavi jer sam se bas oko toga namucio z ostalo cu potraziti ok.

Nacrtacu helm holtze kako sam ih pravio pa cemo videti da li je to ispravo ili nije mozemo pricati na tu temu.
Zoki is offline   Reply With Quote