DeMa gledaj tvoje sve znanje je recimo ovaj link:
http://www.mh-audio.nl/ACalculators.asp#
Prateči te formulacije mogu da naprave sve moguče tjunovane absorbere na 30, 50, 120, 130, 150, 180, 200... Hz i rješit če sve probleme.
Nema tu tvoje moje znanje!
Jesi li se katkad zapitao da je negdje kvaka, da možda nešto ne valja?!
Niste ni zalazili u detajle kako što i napraviti.
Kako to napraviti je opet drugi svijet kojeg niste ni malo odkrili, dodirnuli i opet to nije samo po sebi čudesno rješenje nego pomagalo/pripomoč!
Ako se upuštate u takav eksperimenat (koji nije ništa novo ako ste čitali barem moje linkove... i šire je zaželeno) onda bi malo razširili upotrebljive mogučnosti i neka saznanja te ih jednom možda upotrebili.
Princip ili način koji ste primjenili u tom prostoru se upotrebljava u građevinskoj akustiki (recimo u sportskim halama, na TV-ju možeš gledati kako su napravili kakav parlament, kakvu suvremenu sudionicu ili slabo odrađenu radijsku stanicu i slično) da se smire neke frekvencije u prostorima za širu upotrebu, nije baš to mišljeno za prave studie ili audiofilske prostore. Odnosno za prostore koji se ne koriste u profesionalne te zagrižene namjene obrade i/ili slušanja zvuka.
To su ekspres rješenja koja nisu za "kritičke" prostore.
Sve što je izvan okvira "brzih rješenja" osporavaš bez argumenata.
Odnosno i da imaš neke "argumente" kontradiktorno bi pričao protiv teoretske i zdrave pameti.
Kako sam rješio problem sa 45Hz u prostoru od dobrih 90m3 (po volumenu jednak prostor kao ovaj) možeš da vidiš kod Mike Vale threada, odnosno kako sam se nosio sa čak do 25Hz i samo poroznim rješenjem.
Helmholtz i membransko rješenje je odlično kad na kraju imaš "baš taj problem prevelik", kad si učinio sve u svoji moči sa "pasivnim" rješenjima i to je sva pamet.
... nekako kao midi ili plug in rješenje naprotiv analog rješenja