View Single Post
Old 08-12-2010, 11:01 AM   #77
Zoki
Member

Default Re: AKUSTICKI TRETMAN MOJE SOBE -Home theatre

Code:

Pa reče ti čovek da uskopojasni apsorberi daju bolje rezultate na merenje, ali ne i na slu?anje. I da preporučuje ?irokopojasni pristup koji mo?e a i ne mora da bude helmholtz. Dobije? lo?ije merenje, ali bolje slu?ne rezultate. To je na kraju bino zar ne? Čovekov mozak je u stanju da "ignori?e" raznorazne anomalije koje su merljive mikrofonom, pa ne treba toliko pridavati značaj merenjima. Takođe se ranije pominjalo u ovom threadu da uskopojasni apsorberi znaju da zvone/sviraju. I upravo je to razlog za?to ih treba izbegavati.

Ne sumnjam da ti sada soba zvuči mnogo bolje nego pre akustičkog tretmana. Poenta priče je da se mo?da moglo uraditi bolje, i upravo je dao savet kako. WIDEBAND. Dao ti je iskustveni, slu?ni, empirijski savet, a ne knji?ki, laboratorijski. I ja tome vi?e verujem.

Izvini, znam da ima? dobru nameru sa celim ovim threadom, ali se ne sla?em sa tobom oko neprimerenih reakcija na Boggyjeve postove. Ako ne razume? o čemu priča, pitaj dalje, čitaj knjige, forume ili iskuliraj, nemoj da napada?. Nemoj očekivati da će ti neko pisati esej da bi obrazlo?io ne?to ?to ne mo?e da stane u jedan post. Tvoje je da li će? da prihvati? savet ili ne. A to zavisi od poverenja prema osobi koja ga je dala

analog moras razumeti da je frekventni odziv prvi i jedini preduslov da prostorija bude kvalitetna za kriticno slusanje.Iz sopstvenog iskustva pricam.

Opet iz svog iskustva ako na primer imamo rupu koja je siroka recimo od
500-2500hz recimo -2db ona je veoma cujna,gubi se balans...ne znam kako da napisem...znaci veoma je vazno,veoma je cujno.

Zato tvrdim da je frkventni odziv Sobe-zvucnika.... jako bitan da bude sto ravniji.

Sve ovo sto sam gore napisao se kosi sa Boggyjevim.

To da je bolje raditi sirokopojasnim a ne tjunovanim(koji takodje mogu biti sirokopojasni) absorberima...vec sam rekao da sam probao i sirokopojasne i
na kraju tjunovane i meni se vise svidja ova kombinacija koja je sada u mojoj sobi ,da ne pisem ponovo.

Ja ne mogu da cujem niti da izmerim nekakve anomalije sto se tice tjunovanih absorbera,
ali opet to sam samo ja.

analog pa ja ovo pisem takodje iz svog iskustva(koje je moram da priznam malo) a ne iz knjiga.
Moja reakcija prema Boggy-ju takva,tu mi ne mozes pomoci moze samo on.
Ja njega jako dobro razumem ali tebe ne?Boggy kaze bolje je WIDEBAND(sirokopajasno) ti isto tako mislis da bolje je sirokopojano...
Mogao si jednostavnije da kazes da i ja mislim da je bolje sirokopojasno itd..

Ok pisemo bas na tu temu pa da svi naucimo nesto.
Zoki is offline   Reply With Quote