View Single Post
Old 08-12-2010, 10:02 AM   #75
Zoki
Member

Default Re: AKUSTICKI TRETMAN MOJE SOBE -Home theatre

NLP
Code:

Jesa li dobro izmjerio ili moj SketchUp Pro verzija la?e?
Da dobro si izmerio.

Čemu onda toliko Helmholtza?!
Čemu uop?te Helmholtz resonator?!
Čemu toliko truda badava?
Premnogo truda za takav rezultat.

Code:
Ni u pola manjim sobama ih nisam imao potrebe koristiti!
To je nekoliko kubika manje nego Valetova soba, tu bi se moglo sve odraditi samo sa pasivnom varijantom!

Ima? podvajanja da ali ni?ta nere?ljivo sa pasivnom varijantom i gledano na tvoj celokupni volumen prostora... koliko sad računam i gledam taj "nacrt" ne razumem takvu pravu malu operaciju tjunovanja Helmholtz resonatora?!

Je li ste ih tjunovali na modalne frekvencije ili naokolo?
Ba? me zanima kakav je detajlan RT60... verovatno je "nestabilan"
.

Po grafikonu ce se videti cemu toliko HelmHoltza.
Pa Helmholtze smo izabrali kao alatku za absorbciju.
Hmmm ne znam da li je badava trud,jos ce mo pricati pa ce mo videti,eto opet koristi po ceo forum.

Ne znam sta znaci podvijanje?

Da potpuno se slazem da moze i pasivno.

Zaboravio sam tacno na koje frevencije rade,ali znam sigurno da su ovi nazad na 30hz jer se rupa nije dala ispraviti nikako ,malo smo je ublazili.Videce se na grafikonu kasnije.

Nenade sta si mislo pod RT60 -nestabilan?Da li si mislio da se menja od situacije do situacije ili...?Ako je to tako kako to mozemo dokazati?Ja to
ne mogu cuti.

Pazi Nenade probao sam po uglovima umesto HelmHoltza staviti kamenu vunu citave pakete 60x60x280cm(po svim uglovima),pa onda malo pustim muziku i.. nije mi se svidelo kako zvuci, do duse bila je to vuna
50kg/m3 ,nile bilo nikakvog sendvica... primetio sam da je puno manje efikasna za niske frekvencije za razliku od HelmHoltza.

Na protiv meni je prirodnije zvuci sa HelmHltzom nego sa poroznim absorberom.

Nenade evo ovako postavljali smo HelmHoltze(prvo dva komada) pa merili
,dobili smo povratnu informaciju grafikon po kojem smo dalje dodavali HelmHoltze sve dokle god je bilo mesta..po nekoj mojoj zamisli kako ce na kraju prostorija izgledati.Na svu srecu bilo je dosta mesta pa ih ima dosta.

Sta mislis da li mozes napraviti previse Helmholtza za niske frekvencije i time upropastiti prostoriju?Ja mislim da ih nikada nema dovoljno.
Zoki is offline   Reply With Quote