View Single Post
Old 07-12-2010, 01:57 PM   #55
Zoki
Member

Default Re: AKUSTICKI TRETMAN MOJE SOBE -Home theatre

Code:

Nisam hteo da se ukljucujem u pricu ali izgleda da ipak moram.
Dobrodosao na ovaj thread.

Code:

NLP deli svoja znanja i iskustva sve vreme od kada je na ovom Forumu, te ne vidim nikakvu potrebu pozivati ga da to dodatno/specijalno radi. Sta vise, mislim da je to nepotrebno, nepristojno i preterano, covek se dobrovoljno angazuje koliko zeli, ima vremena i energije, i sigurno nece to ciniti sire od "horizonta" koji je sam sebi odredio, odnosno van granica diskusije na ovakvom forumu.
Boggy da li si zavrsio i advokaturu pa sada dolazi i prkasa na red?
Pusti nas da razgovaramo(dopisujemo),pa Nenad valda ume sam da kaze ako mu nesto smeta ili...Ja mislim da ovo o cemu mi pisemo ne moze da skodi nikome samo moze da pomogne.

Da ja cenim Nenadovo znanje i bas zato ga i pitam za misljenje,ali on daje konkretne odgovore korisne po ceo forum.
Pazi boggy ja ovde nikoga ne prozivam niti trazim da radi nesto specijalno za mene(kao sto znas ja sam moju prostoriju zavrsio pre skoro godinu dana)cak sta vise mislim da imam jedan prijatan dijalog sa Nenadom koji ce verovatno pomoci nekome ako radi akustiku svoje prostorije pomoci.

Ovaj thread sam postavio da bi drugi potencijalni clanovi ovog foruma koji zele da rade akusticki tretman svoje prostorije imali jos neku ideju kako se to moze izvesti,a i na tvoj licni predlog.

Stvarno ne znam kolike su granice ovakvog foruma?

Code:
Sredjivati sobu samo uskopojasnim helmhotzovim apsorberima je metod koji ne zelim da primenjujem jer prakticno sobu moze "poravnati" samo za merenje, ali ne i za slusanje... i o tome sam i previse diskutovao upravo ovde na ovom Forumu, upravo sa Denisom, sa cim se on nikada nije slagao, cak i ako se taj metod ne koristi, na takav nacin kao kod tebe, niti u jednom aktuelnom principu tretiranja profesionalnih soba za slusanje (LEDE, N-E, RFZ, RRZ, ESS), OSIM ako nista drugo ne preostane i ako imamo sobu koja je nekakav PATOLOSKI slucaj.
Pa u redu ti ne zelis da sredjujes prostoriju uskopojasnim Helmholtzovim absorberima iz razloga koje si naveo ali da si malo pazljivije pratio thread video bi da se u mojoj prostoriji nalaze i sirepojasni absorberi koji rade po sistemu Helmholtza i drugih absorbera...u ostalom citaj.

Administrator nam je vec jednom zatvorio thread ne zelim da se to ponovi.
Ja ne savetujem nikoga na ovom forumu samo prenosim licna iskustva proverena u mojoj praksi.

Code:
"Izmereno je ravno" je za studentske laboratorijske vezbe iz fizike (sektor akustika) na fakultetu, a ne za akusticki dizajn profesionalnih (i manje profesionalnih) studija i kontrolnih soba.
Opet i opet "Izmereno je ravno" pa boggy to je preduslov da prostorija bude kvalitetna. Ako zelis otvori drugu temu gde mozemo da pisemo opsirnije.Mslim da ovde nije mesto.

Code:
Wideband apsorberi (mogu i Helmholtz, ali wideband!!!) su izabrani tretman za sobe za slusanje, kao najsigurniji... makar odziv i ne bio posle ravan... ljudi ga mnogo bolje podnose... a za to je dovoljno da poslusas NLP-a makar ti Mike Vale ne izgledao estetski lepo!
Boggy ovo bi mogla biti jos jedna nova tema?Otvori novi thread(pazi ne teram te van tvog "horizonta" ,mogucnosti niti zelim da ti oduzimam vrme)

Moje licno misljenje je ako ne pomazes nemoj da filo***iras.
Zoki is offline   Reply With Quote