View Single Post
Old 06-12-2010, 09:23 PM   #11
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Pocetnicko pitanje oko multitrack snimanja live koncerata :S

Hteo sam da cooliram, bas sam se trudio, ali prica o padu sistema je u ovom slucaju - BS...! Aman pricamo o low-low-deep-low budget snimanju.

Operativni sistem racunara ili aplikacija za snimanje svakako, kako god da navezes sprave, moze da padne bilo kad i to je tako - pa je tako!

Ponavljam da 99% interfejsa radi i stand alone , dakle i bez racunara uopste! Dakle na svirci komp samo snima, ne radi nikakav live processing i da opizdi, verovatno ne bi ni znao ako ne gledas stalno u nj.

Awacs jeste u pravu ali samo u slucaju da se naleti na iole dobar mixer, sto Powermate sigurno nije, kada su preampi u pitanju! Stvarno jeste bolje sa dobrom mixetom, ali znam o cemu pricam i zato sam i rekao coveku sto sam rekao. Vecina klubova jos uvek nema neki ozbiljniji mixpult i ovo uraditi na nekom Behringeru, Yamahi MG, Powermate-u, Asterima, sta se sve ne pojavljuje ili tome slicno je snimo-ubistvo!

Svaki Presonus, M-audio,esi,tascam i tome slicno ima bolji preamp od vecine djubreta po klubovima.
Ponegde se da naleteti na neki A&H Zed, Mackie, Soundcraft...i to onda eventualno ima smisla za snimak...

A kompjuter moze bilo gde u lancu da pukne...ili ne...

Generalno je cela ideja lossy! Da ides negde a ne znas na sta ces naleteti, al ajd...

I ja se upljuva,oko cega...ma kupis zoom H1 ili 2 i udri brale, cuvaj kintu...!

Poz'

Last edited by Bockie; 06-12-2010 at 10:35 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote