Quote:
Originally Posted by Arthur
......ali razum mi govori da se ništa na ovom svetu ne radi za dž,.........
|
Manimo se piraterije.
Linux je definitivno (legalni) hakerski projekat koji ljudi rade volonterski, jako malo njih realno dobija platu za rad na razvoju linuxa, zanemarivo u odnosu na ostale ... govorim o vise hiljada programera (vise ili manje iskusnih i sposobnih) koji su potpisani samo na Linux kernel, a gde je ceo ostali GNU (GNU is not UNIX) pokret (hiljade programa), izdavanja pod GPL licencom... u osnovi traze samo da isporucis source code sa distribucijom,.... BSD licenca... u osnovi ne traze da se isporucuje source code... a prodaj njihove softvere za koliko hoces para, nista ti ne traze za uzvrat u sustini osim ovoga sto sam naveo.... i da... ne smes da napises da si ti to napravio ako nisi.... itd...
ne znam cemu toliko cudjenje..
pozdrav
bogi
p.s. nisam hteo da iznosim detalje oko licenciranja, te ako neko bolje zna ostatak detalja neka napise i nek mi ne uzima za zlo sto sam sve ovo uprostio.
p.p.s. Linux je i nastao zbog nezadovoljstva ponudjenim operativnim sistemima na trzistu, i to je bunt, pobuna u pravom i legalnom smislu... i tu su softverske kompanije izgubile deo zarade... da je to neka obavestajna sluzba organizovala, ne bi ni znali da postoji Linux, ne bi se mrdnuo sa mrtve tacke...