View Single Post
Old 06-12-2010, 04:36 AM   #45
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Default Re: DIY Apsorbcioni paneli

Samo šarafi i rezanje letvi pod kutevima.
Čak nisam nikakve stege koristio. Samonarezni šarafi direkt u letvu (prije toga tanjim svrdlom jer šaraf trga jelove letve!)

Danas sam ih dovršio i montirao u režiju. Izgledaju fantastično. Crvena mikrofibra s prednje strane, ugrađena rasvjeta - ma totalni sex! Nakon što sam ih montirao sam ko kreten pola sata hodao po režiji simo-tamo i slušao. Čini mi se da sam uspio jako dobro izravnat slušanje. Baš dobro zvuči. Totalno se fokusirao zvuk.
Montirao sam ih na dno režije jer je tamo uvijek bilo problema. Napomena je da već imam u režiji sve zidove od knaufa, odvojene od poda i hermetički zatvorene a iza njih je 15 cm mineralne vune. I prije je dosta dobro zvučalo u donjem području ali su se ipak osjetili pikovi i dipovi od stojnih valova. Sad mi se čini da toga više nema, ili je barem ubijeno do te mjere da ne predstavlja problem.
Glupo mi je sad govoriti kako zvuči. Čini se dobro. Al tek za par mjeseci ću sa sigurnošču reći jel dovoljno ovo ili idem u još pothvata.
Za sada još samo moram napraviti dva mala ovakva (60x30) da objesim u mix poziciji na 90 stupnjeva na rub zida i stropa pod 45 stupnjeva. Al to će pljuga jednostavno za napraviti. Ma ustvari ni ovi nisu bili problem napravit al oduzelo mi vremena dva dana... odreži-provjeri-pobrusi-provjeri-probuši-provjeri-promjeni svrdlo-probuši-provjeri-provjeri-provjeri...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote