Quote:
Originally Posted by Arthur
pa oni pišu da bi on mogo biti free, a sa druge strane, neko ih sigurno finansira, i slično. Ja kontam da je pola te ekipe iz Rusije. NEMA ŠANSE da oni to rade samo dobrovoljno 
|
Bojim se da rade dobrovoljno... bilo koje organizovano finansiranje bi trebalo da barem ima interesa u tome sto oni rade, a ja licno ne vidim da iko zvanicno moze imati interesa. Pogotovo sto moze da zavrsi u zatvoru zbog toga... kako se vec odnos prema centralizovanoj pirateriji poostrava iz godine u godinu...
Mozda tu ima bunta, nezadovoljstva, dokazivanja, procenjivanja sopstvenih sposobnosti, igranje igre sa onima sto zasticuju programe s druge strane, zelje za (pustom) slavom, ali finansijske koristi i dalje mislim da nema.
Takodje ne razumem ovakvo pitanje na Forumu gde se najveca vecina ljudi i dalje trudi i smara sa kojekakvim zackoljicama audio produkcije nadugacko i nasiroko bez preteranih ocekivanja o finansijskoj dobiti.... jos je gore na diy forumima....
Znaci... u razvijenim zemljama, postoje i hobiji, pored redovnog posla... imaju ljudi vremena za to... dok u nerazvijenim, ljudi mozda teze to mogu da shvate, jer su i hobi (ako ga je bilo) i posao ponudili za resavanje pukog prezivljavanja.... svejedno im je.
S obzirom na letargiju i nezainteresovanost ljudi koji zasticuju programe, ocekujem da je najcesce "razbijanje" rutinski i serijski posao... kazem... najcesce... mada verovatno ima i "koski"... koje su opet retke jer trebaju puno da se plate.
pozdrav
bogi