View Single Post
Old 06-12-2010, 02:56 AM   #6
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Koja vajda od piraterije?

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
pa oni pišu da bi on mogo biti free, a sa druge strane, neko ih sigurno finansira, i slično. Ja kontam da je pola te ekipe iz Rusije. NEMA ŠANSE da oni to rade samo dobrovoljno
Bojim se da rade dobrovoljno... bilo koje organizovano finansiranje bi trebalo da barem ima interesa u tome sto oni rade, a ja licno ne vidim da iko zvanicno moze imati interesa. Pogotovo sto moze da zavrsi u zatvoru zbog toga... kako se vec odnos prema centralizovanoj pirateriji poostrava iz godine u godinu...

Mozda tu ima bunta, nezadovoljstva, dokazivanja, procenjivanja sopstvenih sposobnosti, igranje igre sa onima sto zasticuju programe s druge strane, zelje za (pustom) slavom, ali finansijske koristi i dalje mislim da nema.

Takodje ne razumem ovakvo pitanje na Forumu gde se najveca vecina ljudi i dalje trudi i smara sa kojekakvim zackoljicama audio produkcije nadugacko i nasiroko bez preteranih ocekivanja o finansijskoj dobiti.... jos je gore na diy forumima....

Znaci... u razvijenim zemljama, postoje i hobiji, pored redovnog posla... imaju ljudi vremena za to... dok u nerazvijenim, ljudi mozda teze to mogu da shvate, jer su i hobi (ako ga je bilo) i posao ponudili za resavanje pukog prezivljavanja.... svejedno im je.

S obzirom na letargiju i nezainteresovanost ljudi koji zasticuju programe, ocekujem da je najcesce "razbijanje" rutinski i serijski posao... kazem... najcesce... mada verovatno ima i "koski"... koje su opet retke jer trebaju puno da se plate.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote