Thread: Koliko čujemo
View Single Post
Old 02-12-2010, 12:58 PM   #26
mehunovic
Junior Member

Default Re: Koliko čujemo

Imam 32 godine i od toga sviram bubanj u metal i rock bendovima od svoje 13te. Ono, najče?će mi 24 sata nakon probe zuji u u?ima od dva Marshalla i Ampega za bass! A o sebi da ni ne pričam!
Ali sa smije?nim slu?alicama za teleoperatere (one bijele sa mikrofonom, NAJOBIČNIJE) čujem do 19kHz. Pitam se ?ta bi čuo da pustim ovo pi?tanje kroz jednu od zajebanijih zvučnih koje imam u studiju i one samostojeće Technicse od ebanovine (pi?e da idu 32 kHz, hahahahaha, kakva la?!) koje imam za pseudo-"mastering" tj. za mirno i opu?teno slu?anje finalnog mixa u drugoj prostoriji.

Btw, prije TOČNO 10 godina me proglasili nagluhim na testu za vojsku. Godinu-dvije kasnije, sluh 100/100, do 20kHz! U čemu je bio problem? BILO MI NAKUPLJENO prirodne MASNOĆE U UHU!!!!
Ljudi moji, htjeli-ne htjeli, *EBE? glumce, muzičare, profesionalne sporta?e! Ovo? Pa ovo je brate booldsport! A ne Van Damme! Ovdje ti igra talent, volja, znanje, iskustvo, ulo?en trud, pare, oprema, a i, na?alost, stvarno ti svaka dlaka smeta...