View Single Post
Old 01-12-2010, 08:41 AM   #32
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: my biggest YT hit :)

ehh, bogami nema mnogo tajni, dobar deo pesme je veoma jednostavno i urađen - beat je programing, samplovi su mahom iz Stylus RMX-a, sa dodatim i dosnimljenim klapovima i lupanjima po gitari i slično. Bass i gitare su snimljene najsuvljim direktom pa obrađivane heavy pluginovima, ponajviše SPL TwinTubeom (ta prljavost bassa, a bogami i ona solo farbica sa kraja je čist overen SPL). Vokali su snimani na sto načina, na par različitih mesta, ali uglavnom je to bio K2 i Avalon 737 a u drugoj kombinaciji AT4050 sa MCI, pa sam se orodio farbajući da se ne provaljuje. Master Limiter je FabFilter PRO-L, a najčešće korišćeni plugovi su upravo FabFilter PRO-Q (eq), UAD Cambridge, Sonnox EQ, Lexicon VST reverbi (mislim da ih ima više), Waves API2500 kompresija i R-Deesser (sve na vokalima). Čak mislim da sam na toj pesmi dosta koristio i Fabov PRO-C kompresor, koji mi je uradio nešto čudno na grupama vokala što mi je leglo. Inače, primetićeš da ima podosta vokala, skoro ni jednom momentu ne peva ispod 4 kanala a na nekim momentima ide i po 16kanala duplexa, terci i pratećih.
Arthur is offline   Reply With Quote