View Single Post
Old 28-11-2010, 02:35 PM   #4
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Default Re: XP after Win 7 na isti HDD ???

Quote:
Originally Posted by iatros View Post
Siguran sam da je moguce. Imao sam instaliranu Windows Vistu i Windows 7. Nikakvih problema nisam imao. Ako dolazi do problema sa bootloader-om preporucujem EasyBCD s kojim mozes da pravis dual/multi-boot-ove do mile volje. Kad mene naprimer radi dual boot s Vistom i Mac OS X 10.6.5 na Dell XPS m1530 !

Kod mene je vec bila instalirana Vista pa sam poslije instalirao Win7, ista je stvar bila i sa Mac Os X. Naravno sve na istom HDD.

Mogu zamisliti da je problem u tome sto vec postoji Win 7 pa se poslije instalira Win XP. Ako si vec uspjeo popraviti Boot na Win 7, instaliraj EasyBCD i idi na "Add Entry" i dodaj WinXP u bootloader. Trebao bih da imas izbor na startu PC-a! Pozdrav!

Problem nije kad sa XP-a ili Viste ides na sedmicu, dakle sa starijeg na novi sistemm, cak ni kada posle sedmice instaliras Vistu,jer imaju "srodan" boot sector,ali sa instalacijom XP-a posle sedmice a na isti fizicki disk je malo (mnogo) drugacija prica...

u svakom slucaju hvala i tebi i Divi-ju...skidoh Easy Bcd 2.0, pa cu videti sta mi se tu nudi kao opcija...javicu sta sam ( i da li sam ) uspeo...
ughlavnom p[o forumima ljudi NE PREPORUCUJU takve egzibicije, mada me tesi to sto sam vec jednom uspeo da popravim zeznuti Boot Sector od sedmice...

Poz...

Pozdrav