Quote:
Originally Posted by boggy
Sta podrazumevas pod "capacitive coupled amp", molim te razjasni jer "buzz words" ne volim. Ako je ono sto ja mislim da jeste, to sam pravio kad sam imao 10godina i tek na fakultetu sam saznao zasto to ne valja... teras me da nagadjam sta si hteo da kazes... molim te navedi reference odkle izvlacis termine. Capacitive coupled je sirok pojam i nema nikakve specijalne veze samo sa pojacalima osim ovog sto sam radio kao klinac.
|
Da nije to - ono - keramicki kondenzator na masu sa napajanja u blizini opampa, ili pojacavackog chipa ? Ako jeste, to ume da dodatno potstakne samooscilovanje, koje ti neces cuti, ali ce komponente u pojacalu itekako - cuti...
BTW, ne volim pojacavace sa chipom kao glavnim pojacavackim elementom... Bili oni Behringer ili ne...
A sada jedno ON TOPIC pitanje...
Sta je zapravo aktivna kutija ? Ja sam vec pisao da je to kada je u zvucnu kutiju ugradjen ceo pojacivac, sa sve skretnicama i sl, dok je pasivna kutija - samo zvucna kutija (sa zvucnicima) i skretnica - obicno pasivna - non powered - sto bi rekli braca englezi ?
Pitam jer me i dalje zbunjuje izjava da je Zoki probao istu postavku i sa aktivnim i sa pasivnim zvucnicima... Mislim, da li je pasivni zvucnik postao aktivni samo zato jer je izvadjena pasivna skretnica sa njega i prikljucen na pojacalo koje ide preko aktivne ?
Hteo bih neko preciznije objasnjenje terminologije, sta je sta, ako je neko voljan...