Quote:
Originally Posted by Zoki
Boggy
Citajuci tvoju poslednju izjavu mogu samo da zakljucim da si ti jedan od onih koji cuju kako bolje svira 10000 evra od 5000 evra ili bolje svira 35kilograma od 25 kg a neslusaju sta zaista dolazi do uveta.
|
Predrasuda!
Dovoljno je 5.5 kilograma ili bolje 12.5kg da bi zasviralo "za sve pare"... ali necemo o tome.
Takodje dovoljno je 750EUR ili bolje 1500EUR da bi zasviralo "za sve pare" ali necemo ni o tome!
Takodje ni Chord ni Bryston nisu toliko teski niti toliko skupi... ne preteruj sa svojim deklaracijama i pre toga proveri podatke.
Ako su ti samo pare problem!
Quote:
Potvrdjujes moju predhodu izjavu koja glasi ko o cemu Boggy o cenama.
Cinjenica je da Behringer A500 nije "najbolje pojacalo na svetu"vec je to uredjaj koji ima vrlo ozbiljnu konstrukciju poznatu kao capacitive coupled amp,
|
Sta podrazumevas pod "capacitive coupled amp", molim te razjasni jer "buzz words" ne volim. Ako je ono sto ja mislim da jeste, to sam pravio kad sam imao 10godina i tek na fakultetu sam saznao zasto to ne valja... teras me da nagadjam sta si hteo da kazes... molim te navedi reference odkle izvlacis termine. Capacitive coupled je sirok pojam i nema nikakve specijalne veze samo sa pojacalima osim ovog sto sam radio kao klinac.
Quote:
gde su ispostovana naj kriticnija mesta vrlo pristojnim komponentama.Kada se na nekim drugim pozicijama izvrse mala"friziranja"dobija se vrlo respektabilno pojacalo izuzetne linearnosti(provereno izmereno) i vrlo pristojne snage za zatvorene prostore(2x 220w cistog sinusa na 4ohma).
|
Daleko od toga da je frekventna karakteristika i sirova snaga najbitnija kod pojacavaca i nije potrebno neko preterano znanje niti iskustvo da bi se tako nesto napravilo... tako da sve sto si naveo nije me fasciniralo.. a pogotovo NIJE preduslov transparentnog i fascinantnog zvuka.
Quote:
Ovo ne znaci da ja patim za citavom paletom Behringer proizvoda,vec da su im se u moru koje kakvih proizvoda potkrali neki koji su pravi dijamant za brusenje.
|
Jako malo ima pristojnih proizvoda ali nijedan nije u klasi Scan Speak Revelator drajvera koji sami (bez kabineta) kostaju vise nego ceo tvoj pojacavacki sistem... ako je to tebi normalno... vec sam rekao ranije... ne zelim da te ubedjujem da to TEBI ne valja... jedino se bunim da to savetujes drugima jer nisi morao preterivati sa Revelator serijom mogao si koristiti i Peerless exclusive...
Quote:
Tvoja tvrdnja da bi pojacalo koje si mi poslao na slici kao dobar primer zvucalo bolje sa pasivnom skretnicom u mojim kutijama nego aktivan sistem sada,apsolutno pada u vodu.
|
na osnovu kojih argumenata?
Moje iskustvo je da cak i Yamahu NS10 (mali de facto studijski monitor) vlasnik ne moze da prepozna kada se nakaci na Bryston 3BSST, a dotle je gonjena Alesisom RAxxx ili tim tvojim behringerom.
Da ne nabrajam dalje.
Quote:
Ovo ne pricam napamet vec iz prakticnog iskustva gde su razni prijatelji donosili svoja petocifreno placena pojacala koja smo vezivali na moje kutije,
ali je rezultat bio manje vise daleko od onoga sto je sad slucaj.
|
Ja sam ti naveo dva pojacala koji ne kostaju petocifreno... dva posebna pojacala... (mani me petocifrenih pojacala)
Quote:
Naravucenije:
Poenta price je u tome da ako uzmes Bryston 3BSST koji meni preporucujes i vezes ga na vrhunske kutije sa pasivnim skretnicama,a zatim uzmes tri takva pojacala i aktivnu skretnicu i vezes ih direktnoi na drivere iste te kutije bez pasivne skretnice,videces velicinu i moc cuda koje ce da se desi.
|
Dobices tri puta skuplje troskove za pojacalo i samim tim neko poboljsanje... koje je srazmerno ceni... ali NE SPEKTAKL koji prevazilazi cenu troskova mnogo puta. Postoje PMC zvucnici koji se vezuju u bi-amp modu... razlike se osecaju, pasivne su skretnice i to je to... ali nema spektakla... odnosno... kad si sa kvalitetnim pojacalima u prici.. manje su razlike jer je sve to dobro, ali i skuplje... tako da niko ne prica o spektaklu jer zna koliko ga je to kostalo.
Kod low-end opreme razlike koje si primetio su nekad fascinantne, ali relativne! Pri tom ne mozes da ocekujes na koju stranu ce da odu a i dalje nikako ne mogu da se uporede sa kvalitetnijom opremom.
pozdrav
bogi