View Single Post
Old 23-11-2010, 06:56 PM   #75
Zoki
Member

Default Re: Razlika (aktivni vs pasivni monitoring)

Boggy

Citajuci tvoju poslednju izjavu mogu samo da zakljucim da si ti jedan od onih koji cuju kako bolje svira 10000 evra od 5000 evra ili bolje svira 35kilograma od 25 kg a neslusaju sta zaista dolazi do uveta.Potvrdjujes moju predhodu izjavu koja glasi ko o cemu Boggy o cenama.
Cinjenica je da Behringer A500 nije "najbolje pojacalo na svetu"vec je to uredjaj koji ima vrlo ozbiljnu konstrukciju poznatu kao capacitive coupled amp,
gde su ispostovana naj kriticnija mesta vrlo pristojnim komponentama.Kada se na nekim drugim pozicijama izvrse mala"friziranja"dobija se vrlo respektabilno pojacalo izuzetne linearnosti(provereno izmereno) i vrlo pristojne snage za zatvorene prostore(2x 220w cistog sinusa na 4ohma).

Ovo ne znaci da ja patim za citavom paletom Behringer proizvoda,vec da su im se u moru koje kakvih proizvoda potkrali neki koji su pravi dijamant za brusenje.

Tvoja tvrdnja da bi pojacalo koje si mi poslao na slici kao dobar primer zvucalo bolje sa pasivnom skretnicom u mojim kutijama nego aktivan sistem sada,apsolutno pada u vodu.

Ovo ne pricam napamet vec iz prakticnog iskustva gde su razni prijatelji donosili svoja petocifreno placena pojacala koja smo vezivali na moje kutije,
ali je rezultat bio manje vise daleko od onoga sto je sad slucaj.

Naravucenije:
Poenta price je u tome da ako uzmes
Bryston 3BSST koji meni preporucujes i vezes ga na vrhunske kutije sa pasivnim skretnicama,a zatim uzmes tri takva pojacala i aktivnu skretnicu i vezes ih direktnoi na drivere iste te kutije bez pasivne skretnice,videces velicinu i moc cuda koje ce da se desi.

Drugarski pozdrav
Zoki
Zoki is offline