Quote:
Originally Posted by roginator
Netko me krivo citira... 
(...)glede headruma mislim da je bezveze puno diskutirat..
headrum vise ovisi o trakama nego o trakasima 
|
Da, ja te krivo citiram
Glede headrooma, trake i svega ostalog - radio sam u studiju u kom su bili paralelno vezani Revox B77 i Studer A810. Sa istom trakom (ne istim
tipom trake, nego sa dve polovine
iste trake) B77 je počinjao da prducka znatno pre Studera. Lično štelovao oba magnetofona, pa zvao majstora da ih on šteluje, pa tako sve redom. Ne kažem da se nisam dobro zabavljao, ali čim je u studio stigao AIWA Excelia DAT zaboravio sam na tu vrstu zabave.
Ne razumem se u elektroniku ama baš ni malo (moje poznavanje je statističko), ali kad mi neko kaže da headroom ima više veze sa trakom nego sa trakašima imam utisak da me taj ubeđuje kako output električne gitare više zavisi od kabla nego od drveta i pickupa.
Quote:
ITB mix bouncan na MAGNETOFON ako je magnetofon sredjen je velika promjena na bolje... sound postane malo mekaniji i fokusiran...
|
Nije mi jasno kako nešto što je "mekanije" može u isto vreme da bude "fokusirano", meni su ta dva termina međusobno isključiva (isto kao npr. "transparentan karakterni preamp"). Oksimoron
Quote:
preporucam ITB mix svakako bacit na TAPE prije masteringa... razlika je vrlo cujna .... NA BOLJE!!!!
|
Razlika je svakako čujna, ali to se ionako podrazumeva. Voleo da znam na osnovu čega tvrdiš da ITB mix
svakako treba baciti na tape??? Koji magnetofon, koja traka, koji AD/DA konvertori (moramo da prođemo kroz dve dodatne konverzije, jel da?)???
Pozdrav,
Vasa