View Single Post
Old 23-11-2010, 06:32 AM   #116
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Opa Pro Tools 9 !

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
cek cek polako.

HD1, 2 i 3 su pravi HD sistemi kakvi su do sada bili.

HD Native - ovde rec "native" - ne znaci da ti ne treba njihov hardver, nego znaci da se za snagu procesinga ne koriste Core i Accel kartice, nego CPU od tvog racunara. Znaci kakva makina - tolko plugova.

Mana ovog sistema je da ne rade TDM plugovi.
...stari Digijevci, kolko platis tolko dobijes.

....a HD3, mozes da natovaris sa zilion plugova i sve svira kao sat. Gomila studija i dalje shiba G4 (recimo na 1 GHz) i HD3 sistem, i teraju ono sto ni sad ne mozes sa nekim 8-coreom

Rezime:

HD 1 2 3 = to je to. Neophodne Core (+Accel) karte, plus IO interfejs
HD native = Native Card, plus IO interfejs (Avidov )

ProTools 9 - radi na laptopu sa bilo kojim interfejsom. Ali nije HD, mada je slican, i nemas TDM plugine.

nadam se da je jasnije

pozZ
bas si dobro objasnio - ja bi samo skrenuo paznju da je HD1 mnogo slabiji od HD2 i HD3..i da je HD Native u neku ruku bolji id HD1.

Tacno je da "stari" HD sistemi rade i na G4 ili G5, ali sta se gubi (ako Mac nije Intel Mac Pro) - gubi se pristup svim ovim stotinama (besplatnih) plugova koji su se pojavili u zadnje vreme!

Mene sad smara taj upgrade (novcano)..i na kraju sam resio da uzmem Magma sasiju (sa 6 slotova) kad stignu neke pare, jer je jeftinije nego raditi upgrade HD kartica - a ostaju jos 3 slota...pa mozda jednog dana naraste i na HD6 !!

A opet, s'druge strane - PT9 bi trebao sasvim lepo da radi na mom 8 core Mac Pro, bez ikakvih kartica...lomim se lomim se...

Last edited by DaBear; 23-11-2010 at 06:41 AM.
DaBear is offline   Reply With Quote