View Single Post
Old 16-11-2010, 12:06 PM   #1
quake2
Banned

Default trakasi i njihova upotreba u danasnje vreme

MOD:
Donos sa posta o studijima sa trakasima, jer se tamo prica razvila, a realno ima vise veze sa ovom temom koju je postavio cika Voomighty...

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Joj, ?uti more, ja ne želim ni da se setim tih sprava. Naradio sam se na onom Dascamu MSR16 (šesn'es kanala na pola cola, isti Q kao tvoj Fosnex).

Kad se setim tog vremena, draže mi je bilo da radim na osmokanalnom Tascamu 38 i osmokanalnom Otariju (oba na pola in?a) nego na tim šesnaestokanalnim kasetofonima koji se brzo vrte. Sjebane trake na kojima su prvi i poslednji kanal po pravilu neupotrebljivi, ?iš?enje glava, štelovanje koznakavim test trakama... brrr... a opet bih rado prošao kroz sve to

Pozdrav,

Vasa
Jedno vreme sam u radiju od cetiri trakasa imao na raspolaganju samo dva,i onda...treba pustiti zaredom dvadesetak zaostalih reklama koje traju u proseku petnaestak sekundi sto znaci da imam samo toliko vremena da dok jedna ide izvadim drugu iz kutije, usniram traku,nastelujem pocetak i dignem regler (sva sreca imali smo fade start)...i tako 19 puta zaredom.A eho efekat pri usnimavanju je naravno redovno isao sa druge glave magnetofona u real time-u dok se takodje u real time-u mixaju malcice pripiti tamburasi,spiker, pevaljka i telefoni, i tako....ipak su to bila lepa vremena,sad mi se ukocila ledja i polako coravim od misa i monitora a na sat vremena snimanja obavezno posle ide dva sata editovanja,jebes poso.Nego....to su sve price,da vidimo mi,tj oni koji nisu probali,kakav se ZVUK dobija sa Fostexa e16.Snimio sam kratke fajlove da ih ne bi sakatio u MP3.Gibson u Marshal avt50 sa 4 puta 12 boxom novije proizvodnje.Na boxu c414 u MCI,sm57 u UA6176 i kao room c451 u D&R.Sve to direkt u Fostex sa plusicem od 8db a posle toga isto u MacPro sa RME adi8ds konvertorima.Znaci malo neravnopravna borba jer Fostex u analognom svetu nije toliko jak kao adi u digitalnom,trebao bi Tascam na 1inch i onda je to,to....nebitno.Na kraju sam stavio jedan od boljih tape simulatora na traku iz kompa,da se ima uvid i u to,mada mislim da su im svi ti tape simulatori pomalo zamlacivanje ako se vec kopira traka,trebalo bi napraviti konvertor koji ce da primi dvadesetak,tridesetak DB u plusu i da se pri tome ponasa kao traka i sve to lepo sabija na nulu ali....ko ce sad sa tim da se muci kada se kesh super uzima i na softu uz dobar marketing.Uglavnom evo traka spremnih da se kasnije sa njima vec nesto radi u mixu,bez ikakvih efekata....Fostex je glasniji ali sta cemo sad,ko je kompu kriv sto je glup.

Last edited by Bockie; 03-12-2010 at 01:02 AM.
quake2 is offline   Reply With Quote