Quote:
Originally Posted by DaBear
jbga...sve zavisi sta hoces da radis i na sta se lozis.
Mene jako interesuje produkcija, miksanje i remiksi (dok su imali smisla).
kod produkcije - nista ti ne pomaze SSL ili sta vec, ako je pesma i pevac los. Ako je lose odsvirano / izprogramirano / osmisjeno..Ja sam zato UVEK menjao nesto kad dobijem materijal da miksam / popravljam...a remikse sam radio cele matrice ponovo.
Kad se radilo puno, postojao je sistem sa kojim sam preko deska radio brzo...(outboard na istim setinzima), sve uvek na stm kanalima...vokal - Eventide preset 101, malo Roland delay, reverb plate preset i to je to! Milion dolara sound...sa tri pritiska na dugme..
Sta je pocelo da me smara...ne mogu da radim vise stvari paralelno. Scenario - ne ide mi nesto - uzmem nesto drugo....ili cekam da mi odobre neki mix - i ne mogu nista drugo da radim (sve na desku podeseno).
A posto mi se 90% mog posla zasnivalo na mojim promenama i mojim instrumentima, ispostavilo se da (posto odaberem bolji zvuk ili liniju) mogu da prodjem i bez deska....
a tek kad sam video da lik koji je komponovao brdo hitova za Ledy Gaga, radi sve na lap topu (i posle miksa ko stigne)...
Sad sve baziram na nekom pisanju pesama koje bi posle producirao...i ako mi sve to ne radi na kompjuteru, ni outboard ni analog mixer ni SSL mi nece pomoci...
Drugo - veliki posao koji sam radio zadnjih godinu i po (sound design, sound edting, dialogue editing, muzika, itd itd..) sve sam odradio ITB...nisam palio outboard uopste, a mikser mi je sluzio da biram sta slusam (Auratone / NS10 / M2)..
PS - ima MNOGO velikih producenata i mixera (ljudi koji miksuju) i faca koji su se otarasili velikih mixera, i rade sve ITB, sa mozda par outboard sprava....ako je njima dobro - sto ne bi bilo i meni...sigurno su vece face od svih nas...
|
Kontam te vrlo dobro,iz tog ugla to je to,Ja se zbog ovoga
Quote:
Originally Posted by DaBear
Kad se radilo puno, postojao je sistem sa kojim sam preko deska radio brzo...(outboard na istim setinzima), sve uvek na stm kanalima...vokal - Eventide preset 101, malo Roland delay, reverb plate preset i to je to! Milion dolara sound...sa tri pritiska na dugme..
|
...jos uvek bas,bas lozim na mixete iako ovde ne mogu od svog rada da zaradim takvu kakvu bih voleo ali ih eto kao sto si video po svaku cenu branim

i nadam se da nisam negde preterao braneci ih.Duzno postovanje od mene.Naleteh na par rolandovih delay-a na oglasima,koji si koristio?Kada ne tezgarim svirke uglavnom radim slicne bendove pa bi mi postavka kakvu si opisao i kakvoj tezim bila super u sustini jer ponekada mogu i da biram poslic.