Thread: Ssl aws 924/948
View Single Post
Old 15-11-2010, 06:23 PM   #15
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Ssl aws 924/948

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Ih bre Dabear,nekada sam uzivao citajuci tvoje postove a sada samo,"ekonomija,ekonomija i ekonomija"...Ne znam da li te je neko naterao da ides u London i iznajmljujes prostor za posao i takmicis se sa tim zverkama tamo ali bi se ovde sa tim iskustvom i Imenom cak i u ovim vremenima sigurno dobro finansiski podebljao...gde bre nestade entuzijazam,ljubav ka dobrom zvuku....do juce si imao mixetu i gomilu outboarda i drugacije si pisao o svemu tome,nije valjda da si preko noci shvatio da je to sve isto kao i kutija nakrcana plug inovima.Sve se slazem to u vezi ekonomije sa tobom ali....ekonomija je ekonomija a zvuk je zvuk,kao sto je i ukus ukus i kao sto je izbor izbor.Neko ce uvek voleti da lemi,nije to tesko razumeti a koga zanimaju finansije bolje da u ovim vremenima ovaj posao zaobidje.Pozzzz
jbga...sve zavisi sta hoces da radis i na sta se lozis.
Mene jako interesuje produkcija, miksanje i remiksi (dok su imali smisla).

kod produkcije - nista ti ne pomaze SSL ili sta vec, ako je pesma i pevac los. Ako je lose odsvirano / izprogramirano / osmisjeno..Ja sam zato UVEK menjao nesto kad dobijem materijal da miksam / popravljam...a remikse sam radio cele matrice ponovo.

Kad se radilo puno, postojao je sistem sa kojim sam preko deska radio brzo...(outboard na istim setinzima), sve uvek na stm kanalima...vokal - Eventide preset 101, malo Roland delay, reverb plate preset i to je to! Milion dolara sound...sa tri pritiska na dugme..

Sta je pocelo da me smara...ne mogu da radim vise stvari paralelno. Scenario - ne ide mi nesto - uzmem nesto drugo....ili cekam da mi odobre neki mix - i ne mogu nista drugo da radim (sve na desku podeseno).

A posto mi se 90% mog posla zasnivalo na mojim promenama i mojim instrumentima, ispostavilo se da (posto odaberem bolji zvuk ili liniju) mogu da prodjem i bez deska....

a tek kad sam video da lik koji je komponovao brdo hitova za Lady Gaga, radi sve na lap topu (i posle miksa ko stigne)...

Sad sve baziram na nekom pisanju pesama koje bi posle producirao...i ako mi sve to ne radi na kompjuteru, ni outboard ni analog mixer ni SSL mi nece pomoci...

Drugo - veliki posao koji sam radio zadnjih godinu i po (sound design, sound edting, dialogue editing, muzika, itd itd..) sve sam odradio ITB...nisam palio outboard uopste, a mikser mi je sluzio da biram sta slusam (Auratone / NS10 / M2)..

PS - ima MNOGO velikih producenata i mixera (ljudi koji miksuju) i faca koji su se otarasili velikih mixera, i rade sve ITB, sa mozda par outboard sprava....ako je njima dobro - sto ne bi bilo i meni...sigurno su vece face od svih nas...

PS2 - ako je onima koji placaju te producente finalni produkt dobar, to je najvaznije...a kako je radjeno - niko ne pita!! Ako mu radi pesma / produkcija / miks...to je najvaznije!! NIKO ne pita jel analog / digital / ITB / OTB / MIDI / ....sta vec

Last edited by DaBear; 15-11-2010 at 08:00 PM.
DaBear is offline   Reply With Quote