Pa sto znam... Sve je to subjektivno, tako da i kravadinka ima vjerovatno pravo iz svog ugla komfornosti sa PT. Mi se svi 'vezemo' za nesto, naviknemo na interface, odredjene opcije i sto ti ja znam..
Ja sam npr zakleti nuendovac, cak me i cubase 'smara' sa svojim nazovi minornim razlikama u odnosu na njega, tako da neka radi ko s cim mu je volja jel?
PT-le sam kao i neki od vas probavao ranije i upravo iz tog razloga familijarnosti sa nuendom sam ga skoro potpuno zabatalio jer sam fakat sporiji u njemu, nervira me recimo midi i blabla.. Ne radi se samo ni o brzini, vec o tome kako zna da ubije u pojam kad se zasteka oko neke gluposti i treba covjeku vremena da se snadje kako to da rijesi u drugom okruzenju.. Onda zamislim ona 2 klika u nuendu za tu i tu funkciju koju ce da odradi nista gore nego PT i lagano se vratim na njega. Nema porebe da trpi muzika, a bogami ni nervni sistem..
Ali isto tako kad sam nekad startovao u steinberg okruzenju sam dozivljavo blage agonije od njegovog workflowa...
Suma sumare je da sve je to dobro! Jedino sto ne volim je nekakvo verbalno nametanje tipa: Bolji je pt ili cubendo, bolji je mac ili pc, jel bolji ferrari ili lambourgini, bolja plava ili crna manekenka i takve neke usporedbe...
Iskreno, mislim da ostajem pri nuendu i pored svih potencijalno besplatnih pro toolsova.. Mozda se varam, mozda i ne
Pozz