Eto ti sad!
Ostavim vas 5 minuta same, i vidi sta ste uradili...!
Ali nije mi jasno zasto kod nekih toliko glorifikovanje jednog u odnosu na drugo ili cak likovanje u korist jednog nad drugim...
Mada koristim oba,iskreno mi se jedno svidja malkice vise od drugog, ali samo zato sto ja trazim od rada sa zvukom nesto sto vise prija mom uhu i nacinu rada i postavci. (jesam, nekoliko puta sam insistirao na tome u par postova, ali sam uvek podvlacio da se svakako radi o ozbiljnim i profesionalnim programima)
U krajnjem jedno koristim za jedno, drugo za drugo...
Neko trazi brzinu rada, neko vija nacin rada,filozofiju,postavku,karakter zvuka, i gooomilu drugih razlicitih parametara i mislim da je prevazidjeno insistirati na postavci "sta je bolje" ili "X vs Y" zato sto je jedno sa crvenim nosom a drugo ima zuto perje...
Kao ono na forumu dizajnera (grafickih) ,klanje oko Corela i Photoshopa... Samo je tamo
zabranjen razgovor na temu X vs Y...pa eto predloga...!
Cek sad ako pocne i ona sekcija o analogiji pa ce neko reci da je sve ovo i jedno i drugo go kurac...!
Zaboravlja se da je ovo ipak industrija (sad ja malo u struci da pricam

) i da krajnjeg korisnika zabole kurcic sta se krije iza omiljenog klipa na youtube-u... Ali, izvodjac mora nama da veruje kada nas angazuje i latimo se zadatka da taj krajnji korisnik bude zadovolj
en nasim radom i da ce "iskonzumirati" proizvod (kupiti (jel se jos proizvode?!) kompakt disk, kartu za koncert, platiti download sa neta itd...)
Neki od nas ce isterati deset, stotinu, hiljadu snimaka,ali je fakat da ces duboko u sebi uzivati u 10% onoga sto si uradio i da ti je bas leglo po licnom ukusu, a i to je mozda preterana cifra...
Vecinu vremena se boris sa dosadnim autorima koji misle da znaju...