View Single Post
Old 09-11-2010, 11:50 PM   #74
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Opa Pro Tools 9 !

eto, konkretno čovek kaže

1. meni su se oči otvorile sa tim multiple mixeom, pošto sam tek kad sam to skontao promenio način razmišljanja u mixu, i sad imam veoma organizovanije postupke i routinge, koje nisam uspeo da ponovim u PT, na onom jednom mix prozoru. E i pitanje, da li postoji opcija (nisam je našao), da se sinkuje selekcija kanala iz edit prozora, sa pogledom na kanal u mix prozoru. PRimera radi, selektujem 5tu violinu iz 3će sekcije na 78mom kanalu u edit prozoru, i automatski mi se scroll na mix windowu premesti tamo? To me baš jako smara i pri običnom usnimavanju u PT :/

2. Meni su lane view-i iz Steinberga takođe promenili način editinga bubnja na mnogo kanala, a nisam u nekom dužem roku uspeo da nađem takav pristup u PT

3. E ovo me zanima baš, pošto sam dosta radio post (za Kravadinku i ostale, preko 220 sati emitovanog materijala na SFRJ tržištu, sa jako kratkim rokovima i velikim gledanostima), i obilno sam koristio offline procese bindovane na shortcute u Nuendu, to mi je bulju spašavalo. PA me živo zanima šta ti kao neko sa takođe ozbiljnim iskustvom u postu zameraš Nuendovim offline procesima? A meni i clip i handle editing iz Nuenda brže funkcioniše nego ovi iz PT, al za to sam ubeđen da je stvar navike.
Arthur is offline   Reply With Quote