View Single Post
Old 08-11-2010, 07:08 PM   #31
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Re: Opa Pro Tools 9 !

Jedini razlog da u dogledno vreme uđem u PT svet je činjenica da taj software va?i kao standard za one koji se bave audio-VIDEO produkcijom, a s obzirom na to da radim kao (novinar-monta?er) na TV-u...
Opet, s druge strane, počeo sam polako da ovladavam CuBase-om i kako su za "osećaj moći" u tom smislu potrebne godine, logika govori da i nije ba? uračunljivo na dve trećine puta iskakati iz voza
Nego, onako usput, razmi?ljao sam ja tu i o nečemu ?to se ovde nije raspredalo, a rekao bih da je, ako ne va?no, a ono bar interesantno - tiče se dve stvari:
1. Kako će PT konkurencija u razvojnom smislu odgovoriti na to ?to je donedavno neprikosnoveni po?tovalac zaokru?enog hardware-software sistema, da tako ka?em, omek?ao u svojoj politici, i...
2. Zar prilagođavanje ovakvog tipa od strane AVID-a ne podrazumeva i izvesne kompromise u kvalitativnom smislu? Ne mislim da će se PT projekti raspadati od bagova ili nekompatibilnosti na planu ?arolikog izbora DSP-ova, ali je fakat da to vi?e nije alat samo za smerne i verne, već i za one koji vole da prčkaju, a do sada nisu mogli jer PT fakat nije va?io kao oruđe za to.
Lično me mnogo vi?e zanima odgovor na prvo pitanje, jer drugim je igračima sada očigledno postavljen domaći zadatak koji moraju da re?e ne bi li ostali u trci. ?ta će to značiti na planu inovacija i da li će se CuBase, Nuendo i resto puleni truditi da smanje prednost koju Pro Tools ima kao, ?to DaBear reče, PRO software, ili će ići nekim svojim putem pa poku?ati da PT natera na kaskanje, videćemo!